Το φαγητό αυτό είναι όχι
εύκολο, ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ. Μπορεί να το φτιάξει και ο πιο άσχετος των ασχέτων, δίνει
όμως ένα πολύ αρωματικό νόστιμο κοτόπουλο. Ο βασιλικός είναι ωραία απόκλιση από
τη συνηθισμένη μας ρίγανη και...
πάει μούρλια με το λεμονάκι.
πάει μούρλια με το λεμονάκι.
Εμείς το φάγαμε με σαλάτα
για μεσημέρι, αλλά και η πατατούλα δεν θα του πέφτει και άσχημα εδώ που τα
λέμε.
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
■ 1 κοτόπουλου, περίπου 2 κιλά , κομμένο σε 8 μερίδες
ή 4 μπούτια κοτόπουλο
■ 2 λεμόνια, ακέρωτα, κομμένα
στη μέση
■ 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
■ 1/2 μάτσο βασιλικό
■ ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι
■ 1 ποτήρι λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 οC.
2. Πλύντε
καλά τα κομμάτια κοτόπουλου και
στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.
3. Απλώστε
τα σε ένα πυρέξ ή ταψάκι και περιχύστε τα με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε καλά.
4. Κόψτε τα λεμόνια στα δύο
και βάλτε τα μέσα στο ταψί. Σκορπίστε και τις σκελίδες σκόρδο στο ταψί.
5. Ψήστε το
κοτοπουλάκι για 30 λεπτά, ρίξτε μέσα το βασιλικό και περιχύστε με 1 ποτηράκι
(120 μλ) λευκό κρασί ή νεράκι. Καλύψτε το ταψί καλά με αλουμινόχαρτο και
συνεχίστε το ψήσιμο στους 150 oC για άλλα 40
λεπτά. Αν στο ταψί σας έχετε και στήθη, μπορεί να πρέπει να τα βγάλετε νωρίτερα
για να μην παραψηθούν.
6. Κάντε το
τεστ: αν το κρεατάκι διαχωρίζεται εύκολα από το κόκκαλο το κοτόπουλο είναι
έτοιμο, Διαφορετικά καλύψτε το πάλι και συνεχίστε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά.
http://foodjunkie.eu