Μύθοι και λάθη στο μακιγιάζ

Όλες οι γυναίκες επιδιώκουμε το τέλειο μακιγιάζ, αλλά πόσες πραγματικά ξέρουμε όλα τα μυστικά του;
Πολλές φορές ακούμε και ακολουθούμε κάποια βήματα στο μακιγιάζ...
και στην επιλογή make up που πολλές φορές, μας οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα. Δείτε τα παρακάτω παραδείγματα...

Επιλογή απόχρωσης make up
Πολλές φορές δοκιμάζουμε την απόχρωση make up στο χέρι μας. Αυτό βέβαια, θα μας οδηγήσει να διαλέξουμε την λάθος απόχρωση, μιας που το χρώμα του χεριού μας δεν έχει καμία σχέση με το χρώμα του προσώπου μας. Το ιδανικό σημείο που πρέπει να δοκιμάζουμε την απόχρωση είναι σ' ένα σημείο του προσώπου, όπως π.χ. το πηγούνι. Καλό είναι επίσης να αφήσουμε λίγο χρόνο για να λειτουργήσει το make up και να το τσεκάρουμε σε φυσικό φωτισμό, ώστε να δούμε πως αντιδρά. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι πρέπει να ταιριάζει στο χρώμα του ντεκολτέ, ώστε να μην κάνει μεγάλη τονική διαφορά.

Make up με δείκτη προστασίας
Σαφώς και θα πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόν με SPF ειδικά σε καθημερινή βάση, αλλά σε περιπτώσεις όπως γάμους-εκδηλώσεις και γενικά όταν πρόκειται να φωτογραφηθούμε, θα πρέπει να το αποφεύγουμε. Ο λόγος είναι ότι τα προϊόντα με αντηλιακή προστασία περιέχουν συστατικά που αντανακλούν στο φως, με αποτέλεσμα στην λειτουργία φλας να φαίνεται το πρόσωπο μας πολύ λευκό.

Υπερβολική κάλυψη
Διαλέξτε make up σε μια απόχρωση όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσικό σας χρώμα και με ελαφριά υφή, ώστε να απλώνεται στο πρόσωπο ομοιόμορφα (θυμηθείτε να το «σβήνετε» μέχρι τον λαιμό, ώστε να μην κάνει μια αντιαισθητική γραμμή στο σαγόνι). Αν το δέρμα σας έχει κάποιο πρόβλημα, η λύση δεν είναι να το "πνίγετε" κάτω από στρώσεις make up, γιατί τότε ακριβώς το πρόβλημα τονίζεται εντονότερα.

Λάθος τοποθέτηση ρουζ
Ένα πολύ συχνό λάθος είναι όταν χαμογελάμε για να τοποθετήσουμε το ρουζ. Σ`αυτήν την περίπτωση τα ''μήλα'' ανυψώνονται και όταν σταματήσουμε να χαμογελάμε έρχονται σε χαμηλότερο ύψος. Αν τοποθετηθεί εκεί το ρούζ το πρόσωπο μας φαίνεται ''βαρύ'' και μεγαλύτερο και αυτό γιατί έχει τοποθετηθεί σε χαμηλότερο σημείο απ`αυτό που πρέπει. Γι`αυτό προτιμάμε να τοποθετούμε το ρούζ με χαλαρή έκφραση προσώπου, πάνω στα ''μήλα''.

Έντονο περίγραμμα χειλιών
Δεν είναι ωραίο να διακρίνεται η γραμμή του μολυβιού από το κραγιόν. Αν επιμένετε να χρησιμοποιείτε μολύβι χειλιών, διαλέξτε κάποιο ουδέτερο που να ταιριάζει στο χρώμα των χειλιών σας και φροντίστε ώστε το κραγιόν σας να είναι στην ίδια απόχρωση. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές το μολύβι δεν είναι απαραίτητο.

Λάθος μακιγιάζ σε λάθος περίσταση
Το να αντιγράφουμε το μακιγιάζ που βλέπουμε στα περιοδικά μόδας δεν είναι και πολύ σοφή κίνηση. Πίσω από αυτές τις φωτογραφίσεις βρίσκονται επαγγελματίες που μπορούν εύκολα να βγάλουν ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα. Εσείς πάλι, αν πηγαίνετε στη δουλειά σας φορώντας ένα απλό φόρεμα ή τζιν, δεν χρειάζεται να αντιγράψετε το μακιγιάζ  που είδατε κάπου –αρκεστείτε σε κάτι πιο καθημερινό και διακριτικό.

Ένα ακόμη, από τα όμορφα Μυστικά για το Μακιγιάζ των Ματιών είναι:
Οι σκιές των ματιών δεν είναι ανάγκη να ταιριάζουν με τα χρώματα των ρούχων. Πολλές γυναίκες κάνουν επανειλημμένα αυτό το λάθος, οδηγούμενες έτσι, σε μη επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι προτιμότερο να προσπαθήσετε για μια αρμονία χρωμάτων στα μαλλιά, το δέρμα και τα μάτια, παρά να επιμένετε να τα ταιριάξετε με τα χρώματα των ρούχων.

Φωτεινή Μακρίδου-fmakridou@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex