Συμβουλές ομορφιάς και μακιγιάζ

«Πώς θα κάνεις το πρόσωπό σου να δείχνει πιο αδύνατο και πώς θα κρύψεις τις ατέλειες με φωτοσκίαση»
Είτε πρόκειται για μια βραδινή εμφάνιση, είτε απλά για μια βόλτα στα μαγαζιά...
το μακιγιάζ μας θέλουμε να δείχνει αψεγάδιαστο. Ποιά είναι λοιπόν τα μυστικά για να πετύχεις αυτό το βελούδινο αποτέλεσμα;

Σημαντικό είναι να ξεκινήσεις με τον καθαρισμό του προσώπου σου με ένα απαλό σαπούνι που θα απομακρύνει τους ρύπους από το δέρμα σου. Συνεχίζεις με την ενυδατική σου κρέμα, ιδιαιτέρως αν έχεις ξηρό δέρμα μην το παραλείψεις και την αφήνεις λίγα λεπτά να απορροφηθεί.

Το επόμενο βήμα είναι κάτι που δεν το συνηθίζουν ακόμα οι περισσότερες γυναίκες αλλά είναι πραγματικά η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά, βάζεις στο χέρι σου λίγη βάση μακιγιάζ στο μέγεθος ενός μπιζελιού και την απλώνεις καλά σε όλο το πρόσωπο και στο πιγούνι. Οι βάσεις είναι προϊόντα που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν διαδοθεί ακόμα τόσο πολύ, όμως μπορείς να τις βρεις σε όλα τα καταστήματα καλλυντικών σε μεγάλη ποικιλία τιμών και ειδών αναλόγως με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Αν χρησιμοποιηθούν στη σωστή ποσότητα λειαίνουν την όψη του δέρματος και χαρίζουν μεγάλη διάρκεια και μια διακριτική λάμψη στο μακιγιάζ.

Αφού τελειώσεις με τη βάση περνάς στο make up. Το make up πρέπει να είναι στον σωστό τόνο του δέρματός σου και ο καλύτερος τρόπος να το επιλέξεις είναι να το δοκιμάσεις απευθείας στο πρόσωπο σε όσο το δυνατόν φυσικό φως, ή εναλλακτικά στο εσωτερικό του καρπού σου γιατί σ’ αυτό το σημείο του σώματος το δέρμα μας έχει την ίδια απόχρωση με το πρόσωπό μας. Το make up μπορείς να το απλώσεις με ένα σφουγγαράκι, ένα ειδικό πινέλο ή ακόμα και με τα δάχτυλα αν σε εξυπηρετεί καλύτερα απλά βεβαιώσου ότι δεν έχεις αφήσει περιττή ποσότητα σε κάποια σημεία και ότι έχει απλωθεί καλά, και ύστερα σβήστο απαλά προς τον λαιμό σου για να μην έχεις το αποτέλεσμα της «μάσκας».

Άλλη μια λεπτομέρεια που οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν είναι ότι το make up δεν πρέπει να το απλώνουμε στην περιοχή των ματιών, ο λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ιδιαίτερα «εύθραυστη» και το κατάλληλο προϊόν για αυτήν δεν είναι άλλο από το consiler. Το consiler μας πρέπει να είναι το πολύ δύο τόνους ποιο ανοιχτόχρωμο από το make up μας και το απλώνουμε σε ελάχιστη ποσότητα κάτω από τα μάτια με απαλές ταμποναριστές κινήσεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελάχιστο consiler και στο καπάκι του ματιού πάλι με ταμποναριστές κινήσεις  ή να χρησιμοποιήσεις μία βάση ματιών που είναι αντίστοιχο προϊόν με τη βάση make up και η οποία θα αναδείξει τη σκιά σου και θα την κάνει να μείνει στη θέση της για ώρες στην περίπτωση που θες να χρησιμοποιήσεις σκιά.

Αφού τελειώσεις με τα υγρά προϊόντα, περνάς στην πούδρα σου. Η πούδρα πρέπει να είναι στον ίδιο τόνο με το make up και καλό θα ήταν να την απλώσεις με ένα πινέλο, γιατί θεωρώ ότι δίνει πιο φυσικό αποτέλεσμα από το σφουγγάρι. Ξεκινώντας πάντα από το μέτωπο, προχωρώντας προς το πιγούνι και σβήνοντας στο λαιμό.

Η φωτοσκίαση είναι ένα τρικ που μας βοηθάει να ομορφύνουμε και να αναδείξουμε το σχήμα του προσώπου μας γι’ αυτό είναι αρκετά  σημαντικό να ξέρουμε πώς να την κάνουμε σωστά ώστε να είναι διακριτική και να μην βγάζει μάτι.

Διαλέγουμε μία πούδρα 2-3 τόνους πιο σκουρόχρωμη από την προηγούμενη ή μία τερακότα και με ένα μεσαίο πινέλο αρχίζουμε να την απλώνουμε στη γραμμή ακριβώς κάτω από τα μήλα του προσώπου μας και με φορά από τα χείλη προς τους κροτάφους με απαλές κυκλικές κινήσεις και σβήνοντας προς τα επάνω. Ξεκίνα με μικρή ποσότητα και πρόσθεσε στην πορεία αν χρειαστεί για να αποφύγεις το υπερβολικό αποτέλεσμα. Για να είσαι σίγουρη ότι έχεις βρει το σωστό σημείο δεν έχεις παρά να ρουφήξεις τα μάγουλά σου και να απλώσεις στα σημεία που εμφανίζονται τα βαθουλοματάκια και προς τους κροτάφους όπως προανέφερα. Με όση ποσότητα απομείνει στο πινέλο σου πέρνα λίγο το μέτωπο, το πιγούνι και τη μύτη σου και είσαι έτοιμη. Τώρα μπορείς να απλώσεις  ένα gloss και να πας την πρωινή σου βόλτα ή να συνεχίσεις με το βραδινό σου μακιγιάζ. Το δέρμα του προσώπου σου πρέπει ήδη να δείχνει υπέροχο!

Extra tip: Άμα θέλεις να κάνεις τη μύτη σου να δείχνει πιο λεπτή. Μπορείς με την ίδια σκούρα πούδρα και με ένα πιο λεπτό πινέλο να περάσεις μικρή ποσότητα στα πλαϊνά της μύτης και έπειτα λίγο highlighter ή ακόμα και μια μπεζ-λευκή σκιά κατά μήκος στο κόκαλο της  μύτης.

Σε περίπτωση που τώρα η μυτούλα σου θυμίζει κάτι από Marilyn Monroe μάθε ότι αυτό είναι ένα τρικ που χρησιμοποιούσε και η ίδια! Καλή επιτυχία!!!

Αρετή Γαλάνη
http://www.chalkidanews.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex