Υγιή μαλλιά: Μύθοι και αλήθειες

1. Πολύ συχνά ακούμε τη φράση “θα κόψω τα μαλλιά μου για να δυναμώσουν”.
Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ λοιπόν, ότι όσο πιο συχνά κόβουμε τα μαλλιά μας, τόσο αποβάλλουμε τα περιττά, ενδυναμώνοντας το...
σώμα και τη δύναμη της τρίχας.


Ακόμα και αν κόψεις μόνο τις άκρες, βοηθάς στην προετοιμασία του περιβάλλοντος του τριχωτού για τις καινούργιες τρίχες από τη ρίζα, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο στα μαλλιά σου υγεία και δύναμη για πάντα.


2. Πολλοί πιστεύουν ότι τα προϊόντα styling κάνουν κακό στην υγεία τών μαλλιών.
Πρόκειται για ΜΥΘΟ, μιας και οι νέας γενιάς συνθέσεις τους δεν επηρεάζουν αρνητικά την υγεία της τρίχας.
Μπορείτε να χρησιμοποιείται άφοβα τζελ, λακ, αφρό, κερί και πηλό, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, αρκεί στο τέλος της ημέρας ή μέρα παρά μέρα να απομακρύνετε τα κατάλοιπά τους με ένα βαθύ καθαριστικό σαμπουάν και καλό μασάζ.
Αποφύγετε τα τζελ που αφήνουν «ασπρίλες», λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε οινόπνευμα.



3. Η σωστή διατροφή σχετίζεται με την τριχόπτωση;
Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ότι μία ισορροπημένη διατροφή εμπλουτισμένη με τροφές πλούσιες σε ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, μπορεί να συμβάλλει στη θρέψη της τρίχας.
Επίσης, η λήψη βιταμινών μέσα από τις τροφές που καταναλώνουμε, δυναμώνουν την τρίχα, ενώ παράλληλα προλαμβάνουν δερματικά προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής.
Φυσικά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η διατροφή δεν πρέπει να θεωρείται ως η μόνη πιθανή αιτία τριχόπτωσης, αφού κατά κύριο λόγο τα μαλλιά μας πέφτουν είτε λόγω κληρονομικότητας, είτε λόγω ψυχογενών διαταραχών, όπως στρες, κούραση και καταχρήσεις.



4. Κάποιοι συνηθίζουν να αλλάζουν σαμπουάν για να μη δημιουργηθεί πιτυρίδα.
Η παραπάνω φράση είναι ΜΥΘΟΣ, αφού η πιτυρίδα και οι αιτίες που την προκαλούν συνδέονται με γενετικούς ή οργανικούς αλλά και εξωγενείς παράγοντες, όπως διατροφικές συνήθειες, κλιματολογικές συνθήκες (υπερβολικά κρύο και ξηρό περιβάλλον, κ.α.).
Για την αντιμετώπισή της χρησιμοποιήστε ειδικά σαμπουάν κατά της πιτυρίδας, που ενισχύουν την επιδερμίδα της κεφαλής, αποκαθιστώντας παράλληλα τη φυσική της ισορροπία.



5. Η χρήση του conditioner πρέπει να γίνετε μόνο από γυναίκες;
Είναι ΜΥΘΟΣ να θεωρούμε το conditioner αποκλειστικά γυναικείο προϊόν, εφόσον στην εποχή μας υπάρχουν άνδρες που τα μαλλιά τους ταλαιπωρούνται καθημερινά από τον ήλιο και την ατμόσφαιρα, αλλά και από τη χρήση βαφών ή άλλων τεχνικών εργασιών.
Οι περισσότεροι άνδρες -ιδίως αυτοί που το μήκος των μαλλιών τους είναι μέτριο ή μακρύ- σήμερα χρησιμοποιούν εξειδικευμένα conditioner, τα οποία στη σωστή ποσότητα (όσο ένα νόμισμα) και μόνο στις άκρες, προσφέρουν στην τρίχα ένα απαλό και μεταξένιο αποτέλεσμα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex