Τι να κάνεις... αν δεν έχει καμία όρεξη για σεξ

Σεξ σημαίνει ευχαρίστηση, απόλαυση, διατήρηση και ανανέωση της σχέσης. Όχι πάντα όμως. Υπάρχουν και περιπτώσεις που σεξ σημαίνει άγχος, ένταση, απομάκρυνση, ακόμα και αιτία χωρισμού...


Τι γίνεται λοιπόν στις περιπτώσεις που ο ένας από τους δύο δεν έχει καμία όρεξη για συνεύρεση και αποφεύγει το σεξ; Σύμφωνα με την ψυχολόγο Ντόρα Μίνου “αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να θυμώνει ο άλλος που επιδιώκει και αναζητά τη σεξουαλική επαφή από τον/την σύντροφό του αλλά έρχεται αντιμέτωπος με διάφορες προφάσεις που στόχο έχουν να αποτρέψουν τη σεξουαλική επαφή”.
Και δεν έχει και άδικο...

Τι να κάνεις
Η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου σε συμβουλεύει...

-Δώστε χώρο και χρόνο στη σχέση. Δυστυχώς οι ρυθμοί της ζωής είναι τέτοιοι που πολλές φορές χρειάζεται να ασχολούμαστε με πολλά πράγματα ώστε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Ωστόσο πρέπει να θυμάστε ότι δεν αρκεί να έχετε μια σχέση αλλά θα πρέπει και να τη διατηρήσετε. Οι σχέσεις θέλουν φροντίδα. Προσπαθήστε λοιπόν να δώσετε στον εαυτό σας και στο σύντροφό σας ποιοτικό χρόνο ώστε να απολαμβάνετε την ερωτική σας επαφή, αφήνοντας τα προβλήματα έξω από την κρεβατοκάμαρα.

-Διατηρήστε το πάθος στη σεξουαλική σας ζωή. Για να το πετύχετε αυτό χρειάζεται να απολαμβάνετε τη στιγμή που κάνετε σεξ χωρίς άγχος και χωρίς να στοχεύετε στον οργασμό.

-Φλερτάρετε και προκαλέστε το ταίρι σας: μιλώντας του ερωτικά, δημιουργώντας ερωτική ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας σεξουαλικές φαντασιώσεις και γενικότερα μετατρέψτε το σεξ σε ένα παιχνίδι αισθήσεων. Γίνετε εφευρετικοί στη σεξουαλική επαφή. Το πάθος διατηρείται και αυξάνεται στη σχέση έχοντας την ικανότητα να "χρωματίζει" την ερωτική ζωή.

-Μιλήστε με το ταίρι σας για αυτά που σας αρέσουν στο σεξ. Δείξτε του τον τρόπο να σας ικανοποιεί. Το σεξ είναι προσωπική υπόθεση. Προσπαθήστε να ξεφύγετε από ταμπού και προκαταλήψεις, λειτουργώντας περισσότερο με το "θέλω" και όχι με το "πρέπει".

-Ο ερωτικός λόγος, τα προκαταρκτικά παιχνίδια και οι σεξουαλικές φαντασιώσεις δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα και σας προετοιμάζουν για τη σεξουαλική επαφή αυξάνοντας την ερωτική επιθυμία. Αποφεύγεται να εστιάζετε στη διείσδυση με το άγχος της κορύφωσης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex