Smokey eyes: Τεχνικές & tips

Το δημοφιλές smokey make up look είναι ένα στυλ μακιγιάζ που παραμένει πάντα στην μόδα και ταιριάζει στις περισσότερες γυναίκες, χαρίζοντας υπέροχα τονισμένο βλέμμα, γεμάτο μυστήριο...
Η φήμη του κυριαρχεί εδώ και πολλά χρόνια, με ολοένα αυξανόμενους θαυμαστές...

Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν και θυμηθούμε τις ταινίες του βωβού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1920, πρωταγωνιστικό ρόλο στο μακιγιάζ των γυναικών είχε η χλωμή επιδερμίδα, τα λεπτά φρύδια, τα σκουρόχρωμα, σχεδόν μουτζουρωμένα μάτια με μαύρες και γκρι σκιές στο επάνω και στο κάτω βλέφαρο. Τα χείλη βάφονταν σε σκουρόχρωμες βυσσινί και μπορντώ αποχρώσεις, πάντα καλοσχηματισμένα σε σχήμα καρδιάς.

Μπορούμε να πούμε πως η συγκεκριμένη δεκαετία ήταν σταθμός, γι' αυτό το νέο για την εποχή look, που διάνυσε τις δεκαετίες, διατηρήθηκε και υοθετήθηκε από πολλούς image makers και make up artists, εξελίσσοντας το έτσι, σε διάφορες παραλλαγές που υπάρχουν σήμερα. Έτσι ακριβώς, έφτασε στις μέρες μας αυτό το αγαπημένο make up trend, το οποίο φαίνεται να μην "ξεθωριάζει" με το πέρασμα των χρόνων.

Όταν ακούμε την έκφραση "smokey eyes", μας έρχεται στο μυαλό, έντονα τονισμένα μάτια με μαύρη σκιά, τόσο έντονα, που αρμόζει κυρίως σε νυχτερινές εξόδους και εμφανίσεις. Αυτό είναι φορές που "τρομάζει" πολλές γυναίκες, γιατί νομίζουν ότι δεν ταιριάζει στο στυλ και στην προσωπικότητα τους.

Είναι όμως πραγματικά έτσι; Η απάντηση είναι όχι.

Το look smokey eyes, όπως προαναφέρθηκε, έχει πολλές παραλλαγές σε τεχνικές και χρώματα στις μέρες μας. Εκτός από το δημοφιλές για πολλές γυναίκες αγαπημένο μαύρο χρώμα, μπορεί να γίνει και με άλλες αποχρώσεις, όπως γκρι ανοιχτό, μπλε, μωβ, καφέ, ακόμα και πιο ανοιχτόχρωμες σκιές, σε όποια απόχρωση φανταστείτε.

Το smokey look είναι τεχνική και όχι χρώμα, όπως έχει αποτυπωθεί στο μυαλό μας. Στην σημερινή εποχή μπορεί να γίνει σε πολλούς χρωματότυπους, βάση του στυλ που θέλουμε να δημιουργήσουμε, την προσωπικότητα που θέλουμε να υποστηρίξουμε, ανάλογα πάντα την περίπτωση και την εποχή.

Πολλές είναι οι επιλογές χρωμάτων που μπορούμε να υποστηρίξουμε με την τεχνική smokey, λαμβάνοντας υπόψιν πάντα τα φυσικά μας χρώματα και τις προτιμήσεις μας.

Τα βασικά βήματα του "διάσημου" γατίσιου look είναι τα εξής:
1) Ξεκινάμε απλώνοντας την βάση make up και το concealer σε τόση ποσότητα, ώστε να εξαφανίσουμε τα σημάδια κούρασης.

2) Αρχικά, τοποθετείτε την σκιά ματιών φροντίζοντας να φτάσει μέχρι το κόκκαλο του βλεφάρου (κάτω από το φρύδι). Μ' αυτό τον τρόπο, αφήνετε ένα διάστημα μεταξύ σκιάς και φρυδιών για να "μεγαλώσει" η απόσταση μεταξύ τους και για να φαίνεται εντονότερο το μακιγιάζ.

3) Μ' ένα μαύρο μολύβι μπορείτε να κάνετε το περίγραμμα του άνω και κάτω βλεφάρου και στη συνέχεια να το "σβήσετε" απαλά, ώστε να μοιάζει μουτζουρωμένο, αποφεύγοντας έτσι, την "σκληρή" γράμμωση του μολυβιού (μην ξεχνάμε ότι θέλουμε τα μάτια να φαίνονται "καπνιστά" = smokey). Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με μια μπατονέτα. Για πιο έντονο αποτέλεσμα, συνίσταται η χρήση της ίδιας σκιάς στο κάτω βλέφαρο.

4) Ολοκληρώνοντας το μακιγιάζ στα μάτια, απλώστε μια "γενναιόδωρη" δόση μαύρης (κατά προτίμηση) μάσκαρας.

5) Τα χείλη είναι προτιμότερα να τα αφήσετε σε "ήσυχους" χρωματικούς τόνους, όπως nude-μπεζ, ροζ-μπέζ, ή ακόμα και τελείως άχρωμα μ' ένα γυαλιστερό gloss.



Άλλα χρώματα σκιών (εκτός απ' το μαύρο) που ταιριάζουν τέλεια με την τεχνική smokey:
•Γκρι: Μια εναλλακτική λύση γι' όσες δεν προτιμούν το μαύρο χρώμα είναι το γκρι, από σκούρο μέχρι πολύ ανοιχτό μεταλλικό.
•Μπλε: Ήρθε φέτος να αντικαταστήσει το κλασικό μαύρο και έγινε το 2ο αγαπημένο χρώμα προτίμησης στο smokey look.
•Μωβ: Tο αγαπημενο μας μωβ, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλές και είναι τάση των τελευταίων χρόνων.
•Πράσινο: Το πράσινο χρώμα είναι μια πολύ διαφορετική άποψη στο smokey look για όσες θέλουν κάτι διαφορετικό. Μπορείτε να "παίξετε" σε αποχρώσεις του λαδί για τις πιο συντηρητικές μέχρι και έντονο σμαραγδί για πιο εκκεντρικές εμφανίσεις.
•Καφέ: To καφέ είναι ένα safe-γήινο χρώμα που μπορεί να βγει πολύ γλυκό και συνάμα εντυπωσιακό για ένα "ζεστό" βλέμμα γεμάτο μυστήριο.
Όλα τα παραπάνω χρώματα μπορούν να συνδιαστούν με μαύρο μολύβι, σύμφωνα με τα παραπάνω βήματα για ένα πιο εντυπωσιακό smokey eyes μακιγιάζ.

Σαφώς, η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να αποτυπωθεί μ' όποια άλλη απόχρωση προτιμάτε, ακόμα και πιο ανοιχτόχρωμη αρκεί να συνδιαστεί σωστά μ' ένα μολύβι 2-3 τόνους σκουρότερο απο την σκιά σας. Μην ξεχνάτε τα χείλη σας να είναι λιγότερο τονισμένα από τα μάτια.

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές τεχνικές με βασικό γνώμονα τα παραπάνω κλασικά βήματα του smokey, οι οποίες απαιτούν φαντασία, δεξιοτεχνία και διάθεση να πειραματιστούμε, στοιχεία που προκαλούν ακόμα και εμάς τους make up artists. Γιατί όχι και εσάς;

Μυστικό Ομορφιάς: Extra tip για ένα επιτυχημένο smokey eyes make up είναι το καλό "σβήσιμο" των σκιών. Αυτό που δεν πρέπει να διακρίνεται είναι από που ξεκινάει η σκιά και που τελειώνει και αυτό ακριβώς είναι που το κάνει μυστηριώδες...

Φωτεινή Μακρίδου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex