Τα σημαντικότερα λάθη για τη σιλουέτα σας

Το παρακάτω κείμενο σας βοηθάει να συνειδητοποιήσετε ποιά είναι τα λάθη που μπορεί να μην τα αντιλαμβάνεστε αλλά συμβάλλουν δραστικά και αρνητικά στη σιλουέτα σας...

Τρώτε οτιδήποτε στη δουλειά:
Τηρείτε κατά γράμμα τη διατροφή σας όσο είστε εκτός γραφείου, αλλά ξεχνάτε να πάρετε μαζί σας ένα υγιεινό σνακ ώστε να αντισταθείτε στα “αθώα” γλυκά που προσφέρει ο συνάδελφος που γιορτάζει ή στη μυρωδιά του απέναντι φούρνου με τις φρεσκοψημένες τυρόπιτες και τα λαχταριστά donats;

Θυμηθείτε πως μια ολόκληρη μέρα υγιεινών επιλογών μπορεί πολύ εύκολα να καταστραφεί με ένα πλούσιο σε θερμίδες και λιπαρά σνακ. Προτιμήστε να πάρετε μαζί σας ένα ελαφρύ γεύμα, μια σαλάτα ή έστω ένα τοστ και ένα φρούτο.


Καταναλώνετε πολύ αλάτι: Μπορεί το αλάτι να μην παχαίνει, προκαλεί όμως κατακράτηση υγρών κάνοντάς σας να νιώθετε πρησμένη. Έχει επίσης κατηγορηθεί πως προκαλεί έντονο αίσθημα πείνας, με αποτέλεσμα το επόμενο γεύμα σας να είναι πολύ πιο πλούσιο σε θερμίδες από ό,τι θα ήταν κανονικά. Αϋπνίες και υψηλή πίεση είναι ακόμη δύο καταστάσεις που η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να προκαλέσει. 


Καλύτερα λοιπόν να περιορίσετε την κατανάλωσή του. Και μην ξεχνάτε πως το αλάτι «κρύβεται» σε πολλά έτοιμα τρόφιμα, γι’ αυτό καλό θα είναι να διαβάζετε τη σχετική ένδειξη στον πίνακα των θρεπτικών συστατικών. Αρκεί να θυμάστε πως τα τρόφιμα που περιέχουν κάτω από 0,1 γρ. νατρίου ή 0,3 γρ. αλατιού /100 γρ θεωρούνται χαμηλής περιεκτικότητας, ενώ εκείνα που η περιεκτικότητά τους σε νάτριο ξεπερνά τα 0,6 γρ (ή 1,25 γρ σε αλάτι) θεωρούνται τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι.


Δεν υπολογίζετε τις θερμίδες των ποτών και των ροφημάτων: Το να προσέχετε όλη μέρα τη διατροφή σας και να καταναλώνετε τρία ποτήρια βότκα το βράδυ ή να ενδίδετε σε ένα ρόφημα σοκολάτας (το οποίο θα σας “χαρίσει” τις θερμίδες μιας πάστας) είναι αυτό που λένε “μια τρύπα στο νερό”. Ειδικά το αλκοόλ είναι πολύ πλούσιο σε θερμίδες -και μάλιστα “κενές”, χωρίς καμία διατροφική αξία δηλαδή. 


Στις εξόδους σας, περιορίσου σε ένα ποτήρι κρασί ή έστω σε ένα τζιν με χυμό λεμονιού. Τέλος, καλό είναι να θυμάστε πως οι επεξεργασμένοι χυμοί φρούτων είναι πλούσιοι σε ζάχαρη. Όσο για τους φυσικούς χυμούς, δεν είναι απαγορευτικοί, όμως καλύτερο θα ήταν αντί να πιείτε έναν, να επιλέγετε να φάτε ένα ή δύο φρούτα.

Παραλείπετε γεύματα: Μπορεί η ιδέα τού να μειώσετε τη συνολική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων παραλείποντας γεύματα να ακούγεται δελεαστική, όμως στην πραγματικότητα είναι μία από τις μεγαλύτερες διατροφικές παγίδες. Όταν ο οργανισμός σας παραμένει πολύ ώρα νηστικός, ρίχνει τις ενεργειακές του ανάγκες ώστε να ανταπεξέλθει στις συνθήκες.

Αυτό οδηγεί αφενός σε μείωση του μεταβολικού ρυθμού, και αφετέρου σε υπερκατανάλωση θερμίδων στο επόμενο γεύμα. Προσπαθήστε να τρώτε κάτι (σνακ ή γεύμα) τουλάχιστον κάθε τρεις με τέσσερις ώρες.
www.chalkidanews.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex