10 tips για να είστε σε φόρμα και να χάσετε βάρος

Ο δρόμος της διατροφής και της απώλειας βάρους δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Πρέπει να αλλάξετε πράγματα στην καθημερινότητα σας, όχι απ’ την μια μέρα στην άλλη αλλά σταδιακά. Δείτε 10 πολύτιμα tips...
με τα οποία πρέπει να ξεκινήσετε.

1. Γράψτε 3 λόγους για τους οποίους θέλετε να χάσετε βάρος
Αυτό είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα. Αν δεν ξέρετε γιατί θέλετε κάτι, δεν μπορείτε να φτάσετε μέχρι το τέλος του δρόμου και να τα καταφέρετε. Να είστε θετικοί με τους στόχους σας. Μην γράψετε, για παράδειγμα, πράγματα όπως «Δε θέλω να είμαι τόσα κιλά». Δεν ψάχνουμε τι δεν θέλετε αλλά τι θέλετε. Γράψτε, λοιπόν, θετικούς στόχους όπως, «θέλω να φαίνομαι τέλεια το καλοκαίρι». Αυτό δηλώνει, ακριβώς, αυτό που θέλετε.

2. Πιστέψτε στον εαυτό σας
Πόσο συχνά έχετε θαυμάσει κάποιον για τα επιτεύγματά του και αμέσως σκέφτεστε «Θα ήθελα πολύ να είμαι στη θέση του αλλά εγώ δεν μπορώ». Όλοι κάποια στιγμή το έχουμε σκεφτεί αυτό. Μην αφήνετε τις σκέψεις σας να περιορίζουν τα όνειρα σας. Μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε επιθυμείτε.

3. Προσδιορίστε τις αιτίες και τις περιπτώσεις στις οποίες τρώτε παραπάνω
Σκεφτείτε τον τόπο, τον χρόνο, τους ανθρώπους που είναι μαζί σας όταν τρώτε και τους λόγους για τους οποίους τρώτε περισσότερο. Σκεφτείτε αν είναι στη δουλειά, στο σπίτι, τα Σαββατοκύριακα, τη νύχτα, όταν είστε με συγκεκριμένους ανθρώπους ή όταν είστε μόνοι. Δώστε τις απαντήσεις και την επόμενη φορά να είστε προετοιμασμένοι.

4. Κάντε σταδιακές αλλά μόνιμες αλλαγές στην συμπεριφορά σας
Δεν είναι ένα άμεσο βήμα, αλλά ένα πολύ αναγκαίο και πολύ καίριο. Σταδιακά αλλάξτε το περιεχόμενο του ψυγείου σας με πιο υγιεινά προϊόντα, αυξήστε τα φρούτα σας και τα λαχανικά, καταργήστε σταδιακά τα μπισκότα και κάντε τις έξυπνες επιλογές μέρος της καθημερινής ζωής σας. Η υγιεινή διατροφή θα αποτελέσει μια υγιεινή συνήθεια.

5. Μειώστε το μέγεθος της μερίδας του φαγητού σας
Είναι γεγονός ότι αν ζυγίζουμε πολύ, τρώμε πάρα πολύ. Μερικές φορές, τρώμε πολύ υγιεινά τρόφιμα αλλά τρώμε πάρα πολύ από αυτά. Γι ‘αυτό είναι ζωτικής σημασίας να αντιληφθούμε το πόσο τρώμε για να μπορέσουμε να το μειώσουμε. Χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο πιάτο, ζυγίστε τα τρόφιμα ώστε να γνωρίζετε το βάρος του κάθε είδους που καταναλώνετε κάθε μέρα. Πρέπει να συνηθίσουμε να ελέγχουμε το μέγεθος της μερίδας και κατά συνέπεια την ποσότητα της τροφής που τρώμε.

6. Πίνετε νερό
Η αφυδάτωση συχνά συγχέεται με την πείνα. Μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, επιβραδύνει τον μεταβολισμό και μπορεί να μειώσει τη συγκέντρωση σας και τη βραχυπρόθεσμη μνήμη. Πίνοντας τουλάχιστον 1 ½ λίτρο νερό κάθε μέρα όχι μόνο θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα αλλά μπορεί να διευκολύνει τον κοινό πόνο, να βοηθήσει τα όργανά σας (όπως τα νεφρά και το συκώτι) και να βελτιώσει την κατάσταση του δέρματος (και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας).

7. Πάντα να τρώτε πρωινό
Η παράλειψη του πρωινού στέλνει ένα μήνυμα στο σώμα σας ότι πεινάτε επειδή δεν έχετε καταναλώσει κάποια τροφή για ώρα. Ως ένας προστατευτικός μηχανισμός, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται και προσπαθεί να εξοικονομήσει ενέργεια κάτι που είναι ακριβώς το αντίθετο από ό,τι θα θέλατε να συμβεί. Το πρωινό δίνει, επίσης, στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται για να ασκηθεί αποτελεσματικότερα.

8. Κάντε την άσκηση τακτική συνήθεια
Η άσκηση είναι ίσως το μυστικό όπλο στην επιτυχή και μόνιμη απώλεια βάρους. Δεν υπάρχει τίποτα που να δίνει μεγαλύτερα οφέλη στο σώμα από την άσκηση. Ξεκινήστε σιγά σιγά να βάζετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Περπατήστε καθημερινά ή επιλέξτε κάποια άλλη δραστηριότητα που σας αρέσει και κάντε τη μαζί με έναν φίλο, όπως το τένις, το κολύμπι, η αεροβική γυμναστική.

9. Τονώστε τους μυς σας κάνοντας βάρη
Τονώνοντας τους μυς σας ξυπνάτε τον μεταβολισμό σας και κάνετε το σώμα να καίει γρηγορότερα θερμίδες. Ακόμα και ενώ κοιμάστε θα καίτε περισσότερες θερμίδες.

10. Δημιουργείστε καταστάσεις που θα σας κάνουν πιο ενεργή
Παρκάρετε μακριά από το εμπορικό κέντρο αντί να ψάχνετε για την πιο κοντινή θέση στάθμευσης. Χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, κάντε περισσότερες δουλειές στο σπίτι σας (πλύνετε τα παράθυρα, το αυτοκίνητο ή κουρέψτε το γκαζόν). Ψάξτε για τον «δύσκολο» τρόπο για να κάνετε πράγματα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex