Οι 12 «κακές» συνήθειες που εμποδίζουν τη δίαιτα σου

Τηρείτε το πρόγραμμά σας κατά γράμμα, καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια να μην κάνετε την παραμικρή παρασπονδία.
Όμως και πάλι η ζυγαριά δεν σας κάνει το χατίρι και τότε ψάχνεστε να βρείτε τι δεν πάει καλά...


Αν οι περισσότερες συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί, όπως για παράδειγμα η κατανάλωση μικρών μερίδων ή η αποφυγή των έτοιμων γευμάτων, δεν φαίνεται να βοηθούν στην περίπτωσή σας, τότε δεν έχετε παρά να συμβουλευτείτε τη λίστα με τις άλλες, πιο ασυνήθιστες συνήθειες που μπορεί να έχετε και να σαμποτάρουν τις προσπάθειές σας να χάσετε κιλά.

1. Δημητριακά για πρωινό: Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι το συγκεκριμένο πρωινό γεύμα αφήνει πεινασμένα τα υπέρβαρα άτομα πολύ πριν από την ώρα του μεσημεριανού, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες την ημέρα συγκριτικά με όσους έτρωγαν ένα αβγό.

2. Ασπρο ψωμί: Περιέχει μεγάλη ποσότητα επεξεργασμένων υδατανθράκων, που ευνοούν την πρόσληψη βάρους, ειδικά στην περιοχή της μέσης και της κοιλιάς.

3. Χυμοί φρούτων: Οι φρουτοχυμοί και τα άλλα ζαχαρούχα ροφήματα έχουν μεγαλύτερη επίδραση στο βάρος συγκριτικά με τις τροφές από τη στερεά τροφή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής. Κόβοντας ένα τέτοιο ρόφημα την ημέρα μπορεί να οδηγηθείτε ακόμα και σε απώλεια μισού κιλού μέσα σε έξι μήνες.

4. Αποφυγή γιαουρτιού: Έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Διεθνή Επιθεώρηση Παχυσαρκίας αναφέρει ότι οι ενήλικοι που καταναλώνουν τρεις μερίδες άπαχο γιαούρτι την ημέρα, στο πλαίσιο διατροφής με χαμηλές θερμίδες, χάνουν 22% περισσότερο βάρος και 61% περισσότερο σωματικό λίπος από όσους περιορίζουν απλώς τις θερμίδες.

5. Αποφυγή καρυκευμάτων: Η προσθήκη μικρής ποσότητας πιπεριού καγέν στο φαγητό συμβάλλει στην ταχύτερη καύση των θερμίδων, ενώ παράλληλα περιορίζει τις λιγούρες.

6. Παχύσαρκοι φίλοι: Αν οι φίλοι σας παίρνουν κιλά, τότε οι πιθανότητες είναι ότι το ίδιο θα συμβεί και σε εσάς, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, καθώς την ώρα του φαγητού τείνουμε να μιμούμαστε ο ένας τη συμπεριφορά του άλλου.

7. Μασάτε λίγο: Όσο περισσότερη ώρα μένει στο στόμα η τροφή τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει η γλώσσα να στείλει μηνύματα στον εγκέφαλο για να απελευθερώσει τις απαραίτητες ουσίες για την πέψη.

8. Φαγητό στη δουλειά: Σύμφωνα με έρευνες, τείνουμε να καταναλώνουμε 30% περισσότερες θερμίδες όταν είμαστε με παρέα, απ’ ό,τι όταν τρώμε μόνοι, τη στιγμή που οι γυναίκες στη δουλειά τείνουν να επηρεάζονται περισσότερο από τις διατροφικές συνήθειες των συναδέλφων τους.

9. Λιγοστός ύπνος: Η έλλειψη ύπνου ευνοεί την παχυσαρκία, καθώς ενθαρρύνεται η δράση των γονιδίων που προκαλούν πρόσληψη βάρους. Αντιθέτως, ο βραδινός ύπνος που ξεπερνάει τις εννέα ώρες καταστέλλει τη δράση των συγκεκριμένων γονιδίων.

10. Προσφάτως διαζευγμένη ή παντρεμένη: Οι δυο αυτές καταστάσεις μεταβολής της οικογενειακής κατάστασης συνδέονται με την απότομη πρόσληψη βάρους, καθώς τα άτομα στρέφονται στο φαγητό για να απαλύνουν το έντονο στρες.

11. Μουσική κατά τη διάρκεια του γεύματος: Επιστήμονες του Georgia State University ανακάλυψαν ότι η μουσική μάς ενθαρρύνει να τρώμε περισσότερο. Όσο πιο γρήγορος είναι μάλιστα ο ρυθμός της μουσικής τόσο πιο γρήγορα τρώμε.

12. Γιόγκα: Το εν λόγω είδος άσκησης καίει μονάχα 144 θερμίδες σε πενήντα λεπτά, όχι περισσότερες δηλαδή από όσες καίει κανείς με το αργό περπάτημα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex