Νερό και Ενυδάτωση: Πολύτιμη Πηγή Νιότης και Ομορφιάς

Το νερό αποτελεί ζωτικό στοιχείο του δέρματος και η μείωση του αποθέματός του συνδέεται με τη διαδικασία της γήρανσης.
Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας γίνετε λεπτότερο και πιο ξηρό...

 Όταν δεν του προσφέρουμε την απαραίτητη υγρασία, αυτό χάνει τη φρεσκάδα και τη λάμψη του, είναι πιο ευαίσθητο, λιγότερο ελαστικό και αποκτά ρυτίδες εύκολα.
Ένα υγιές δέρμα αποτελείται περίπου από 70% νερό.

Το νερό, μέσω υδρόφιλων μορίων, όπως το υαλουρονικό οξύ, σιγά-σιγά ανεβαίνει από τις βαθύτερες στιβάδες προς την επιφάνεια της επιδερμίδας και εκεί συγκρατείται από διάφορους φυσικούς υδατικούς παράγοντες (λιπαρά οξέα, κεραμίδια και δομικά λιπίδια).
Αν το σώμα δεν λαμβάνει αρκετή ποσότητα νερού, το δέρμα μας είναι αυτό που θα αισθανθεί τις επιπτώσεις περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο όργανο.

Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε φορά που δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα νερού, ο οργανισμός ενεργοποιεί έναν προστατευτικό μηχανισμό για την καλή λειτουργία της καρδιάς, των νεφρών και του εγκεφάλου, αφαιρώντας νερό από δευτερεύοντες ιστούς όπως το δέρμα και χρησιμοποιώντας το εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Η θρέψη των κυττάρων βασίζεται επίσης στο νερό και όλα τα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικές ουσίες μεταφέρονται σε αυτά μέσω του αίματος, το οποίο έχει ως βασικό συστατικό του το νερό.
Χωρίς νερό λοιπόν, τα κύτταρα καταστρέφονται και οι ιστοί χάνουν την ελαστικότητά τους.

Επιπλέον, η αρκετή πρόσληψη νερού καθημερινά, διατηρεί την ισορροπία στον οργανισμό μας, προκειμένου να αποβάλλουμε τις τοξίνες που παράγονται από αυτόν.
Η ποσότητα νερού που θα πρέπει να πίνουμε εξαρτάται από πολλόυς παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο, το σωματικό βάρος, το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας και το κλίμα, επειδή το σώμα μας δουλεύει ανάλογα προκειμένου να μας κρατάει ζεστούς ή δροσερούς.

Η πρόσληψη τουλάχιστον 6-8 ποτηριών νερού καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες μας, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στη σωστή ενυδάτωση του δέρματος, αφήνοντάς το πιο λείο και απαλό, προσφέροντάς του ευκαμψία και σφριγηλότητα.
Παρόλα αυτά, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αρκετό νερό υπάρχει και στα τρόφιμα αλλά και σε όλα τα ροφήματα που καταναλώνουμε καθημερινά.

Επομένως, η απαιτούμενη ποσότητα μπορεί επίσης να εξασφαλιστεί από:

Φρούτα και λαχανικά - 80% νερό
(τα σταφύλια και τα πορτοκάλια φτάνουν στο 98%, το καρπούζι και τα αγγούρια είναι από τις καλύτερες πηγές νερού)
Μεικτά γεύματα - 40% εώς 70%
(κυρίως σούπες)
Δημητριακά - εώς και 40%
Ροφήματα - 85% εώς και 99% ανάλογα με το είδος τους
(γάλα, χυμοί, τσάι, καφές και αναψυκτικά)

Εκτός από την εκ των έσω ενυδάτωση, καταναλώνοντας άφθονο νερό, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δέρμα μας έχει ανάγκη και από την φροντίδα μίας κατάλληλης μάσκας ή κρέμας περιποίησης, που έχουν άλλωστε ως βασικό συστατικό τους το νερό.

Tips
- Να θυμάστε ότι ένας έξυπνος τρόπος να πίνετε αρκετό νερό είναι να έχετε πάντα μαζί σας ένα μικρό μπουκάλι με νερό.
- Φροντίστε να πίνετε νερό ανάμεσα στα γεύματα και όχι κατά τη διάρκειά τους.
- Έχετε πάντα ένα ποτήρι νερό δίπλα στο κρεβάτι σας, μιας και η δίψα επισκέπτεται πολλούς από εμάς κατά τη διάρκεια της νύχτας.
- Ακόμα και αν δεν διψάτε, πίνετε νερό κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.
Μην ξεχνάτε ότι το αίσθημα της δίψας δεν αποτελεί πάντα τον πιο σωστό δείκτη ενυδάτωσης, αφού όταν φτάσουμε στο σημείο να διψάσουμε σημαίνει ότι ήδη έχουμε αφυδατωθεί.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex