7 Λάθη που καταστρέφουν το δέρμα μας

Πολλές φορές κάνετε πράγματα που βλάπτουν την επιδερμίδα σας, χωρίς όμως να το καταλαβαίνετε! Μερικά εξ αυτών μάλιστα μπορεί να είναι και εγκλήματα. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε 7 από τα πιο συνηθισμένα λάθη που...
κάνετε ώστε να σταματήσετε να τα κάνετε!

Ο ύπνος χωρίς ντεμακιγιάζ, το να μην φοράτε αντηλιακό και το πείραγμα των ατελειών είναι από τα πιο μεγάλα λάθη που ενδεχομένως να κάνετε. Το καλό όμως, είναι πως αν τα συνειδητοποιήσετε, μπορείτε να τα διορθώσετε, αλλάζοντας βέβαια τακτική και συνήθειες!
1ο λάθος: Η παρεξήγηση των ρετινοειδών
Τα ρετινοειδή αντικαθιστούν σε ένα μεγάλο βαθμό τη βιολογική δράση της ρετινόλης (βιταμίνη Α). Ωστόσο, σε αντίθεση με τη δεκαετία του 80, όλα τα παράγωγα της βιταμίνης Α έχουν εξελιχθεί και δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτά του παρελθόντος, που ήταν οριακά επικίνδυνα. Ίσα ίσα, έχουν γίνει πιο ευεργετικά και βοηθούν στην εξάλειψη των ρυτίδων, στην καταπολέμηση των ατελειών, των λεκέδων, στην αντιμετώπιση της ακμής, τονώνοντας παράλληλα το κολλαγόνο της επιδερμίδας. Απλά αρχίστε σιγά σιγά τη χρήση τους και κάντε τη σταδιακά πιο εντατική.

2ο λάθος: Αντιηλιακό παντού
Το αντιηλιακό είναι απαραίτητο, για να μην πούμε ότι επιβάλλεται να φοράτε καθημερινά, χειμώνα και καλοκαίρι, παρόλο που η ηλιοφάνεια είναι περιορισμένη μετά τον Οκτώβρη. Εξίσου όμως σημαντικό είναι και το πως το φοράτε, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν οι γιατροί, στις οποίες παρουσιάζονται μελανώματα κοντά στη γραμμή των μαλλιών, κάτω από το πιγούνι και στ’ αυτιά. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή, θα πρέπει να το φοράτε σωστά και παντού, όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο λαιμό και τα χέρια.

3ο λάθος: Κατηγορία επιδερμίδας
Το ξέρατε πως η επιδερμίδα μας δεν είναι μια ζωή ίδια, αλλά αλλάζει τύπο; Με το πέρας των χρόνων η επιδερμίδα γίνεται πιο ξηρή, λεπτή και ευαίσθητη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και οι ορμονικές διαταραχές αλλάζουν τον τύπο της (εφηβεία, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση). Επομένως, η καλύτερη αντιμετώπιση για το δέρμα μας είναι αυτή που βασίζεται κάθε φορά στο πρόβλημα που έχουμε και όχι στον τύπο της επιδερμίδας.

4ο λάθος: Σπάτε τα σπυράκια
Κάθε φορά που ένα σπυράκι εμφανίζεται, συνηθίζετε να το σπάτε, αλλά αυτό είναι μέγα λάθος, αφού αντί να βοηθάτε στην αντιμετώπιση του, απλά επιδεινώνετε την κατάσταση. Το ίδιο γίνεται και όταν υπερβάλλετε με τον καθαρισμό και την περιποίηση. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πλένετε το πρόσωπο σας με ένα σαπούνι για ατέλειες, να μην πειράζετε τα σπυράκια και θωρακίσετε την επιδερμίδα σας μέσω της πολύ καλής ενυδάτωσης, ακόμα και αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή.

5ο λάθος: Λάθος προϊόντα σε λάθος στιγμή
Κάθε προϊόν έχει και την κατάλληλη ώρα που πρέπει να χρησιμοποιείται, έτσι ώστε η δράση του να είναι η καλύτερη δυνατή. Με βάση αυτή την λογική, τα αντιοξειδωτικά χρησιμοποιούνται την ημέρα για να προστατεύουν την επιδερμίδα από τους εξωτερικούς παράγοντες. Τα απολεπιστικά είναι νυχτερινοί τύποι, αφού η επιδερμίδα μας ανανεώνεται το βράδυ. Τέλος, τα ρετινοειδή και τα ενισχυτικά κολλαγόνου δρουν επίσης τη νύχτα, αφού ο 8ωρος ύπνος θα τους επιτρέψει να εισχωρήσουν βαθιά στην επιδερμίδα και θα κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.

6ο λάθος: Κοιτάτε το τώρα και όχι το μετά
Οι 20αρες και οι 30αρες είναι πιο χαλαρές στο θέμα περιποίησης, ενώ οι 40αρες, 50αρες τρέχουν και δε φτάνουν. Το παν είναι να προλαμβάνετε το τι θα συμβεί, επομένως τα ρετινοειδή θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ατελειών στα 20, αλλά θα προστατεύσουν και από τις ρυτίδες. Άρα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να παρατηρείτε την επιδερμίδα σας και να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα στην αρχή τους, χωρίς όμως να επιλέγετε τα προϊόντα με βάση το πως θα παραμείνετε 20 για πάντα, αφού αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

7ο λάθος: Η μόδα δεν είναι το παν
Το να αγοράσετε ένα προϊόν επειδή είναι καινούργιο και θέλετε να το δοκιμάσετε πρώτες, δεν είναι και το καλύτερο, αφού μπορεί να μην σας είναι καν απαραίτητο. Δείτε τα συστατικά του και αν πράγματι βοηθούν στο εκάστοτε πρόβλημα σας, τότε αποκτήστε το, αλλά μην πειραματίζεστε με τα νέα προϊόντα μόνο και μόνο επειδή είναι νέα. Προτιμήστε τα ρετινοειδή, τα υδροξυοξέα και τα πεπτίδια για τις λεπτές γραμμές, το γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ για την ακμή, το πράσινο τσάι για τις κοκκινίλες, τη βιταμίνη Κ για τους μαύρους κύκλους, τη ρετινόλη σόγιας και την υδροκικόνη για τις καφέ κηλίδες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex