Δώδεκα συνήθειες που καταστρέφουν το δέρμα

 Ένα καλό δέρμα υποδηλώνει και μία καλή υγεία. Και ποια από μας δεν θα ζήλευε ένα αλαβάστρινο δέρμα χωρίς την παραμικρή ατέλεια. Υπάρχουν γυναίκες που έχουν γεννηθεί με ένα τέτοιο δέρμα, είναι κάτι σαν θείο δώρο, υπάρχουν όμως και κάποιες...
 άλλες που εξαιτίας των κακών συνηθειών που έχουν, αυτές έχουν αντίκτυπο στο δέρμα τους. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις κακές συνήθειες που έχουμε με αποτέλεσμα να βλέπουμε την επιδερμίδα μας να χαλάει όσο περνάει ο καιρός. 
Η υπερέκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι ότι χειρότερο για το δέρμα. Και το άσχημο αποτέλεσμα δεν είναι μόνο η πρόωρη γήρανση, αλλά και η εμφάνιση καρκίνου.

Πολλοί από σας δεν χρησιμοποιείτε αντηλιακό, δε φοράτε τα γυαλιά ηλίου ούτε και καπέλο, τις ημέρες μεγάλης ηλιοφάνειας. Συνήθειες που επηρεάζουν άμεσα το δέρμα.

Το σολάριουμ επίσης μπορεί να προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στην επιδερμίδα.

Πρόωρη γήρανση προκαλεί και το κάπνισμα. Μία συνήθεια που δύσκολα εγκαταλείπεται. Μόλις όμως σταματήσετε το κάπνισμα θα δείτε αρκετά μεγάλη διαφορά και στο δέρμα σας.

Ένα λάθος που μπορεί να κάνουμε οι περισσότερες, είναι να πλένουμε το πρόσωπό μας με σαπούνι που δεν προορίζεται για το πρόσωπο ή να μην ταιριάζει με την επιδερμίδα μας. Καλό θα είναι λοιπόν να επισκεφθούμε κάποιον ειδικό ο οποίος θα μας δώσει το κατάλληλο.

Η χρήση σκραμπ, δεν είναι και η καλύτερη για το δέρμα.

Μια επίσης κακή συνήθεια που έχουμε σχεδόν όλες, είναι να πειράζουμε τα σπυράκια μας. Όχι μόνο μπορεί να μείνουν σημάδια, αλλά μπορεί και να προκληθεί μεγάλη μόλυνση.

Το άγχος και η πίεση είναι δύο παράγοντες που κάνουν κακό στην επιδερμίδα.

Παν μέτρο άριστον. Και στην περίπτωση αυτή, δεν θα πρέπει να υπερβάλλετε κάνοντας πολλές θεραπείες στο δέρμα σας. Κάποτε κουράζει αυτό και μπορεί να προκαλέσει και αρκετά προβλήματα.

Η κακή διατροφή επηρεάζει και το δέρμα για αυτό καλύτερο θα ήταν να μην τρώτε πρόχειρα φαγητά όσο νόστιμα και αν είναι.

Ο ύπνος θρέφει τα μωρά, θρέφει όμως και το δέρμα. Για αυτό η έλλειψη ύπνου μπορεί να καταστρέψει το δέρμα σας και να σας οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση.

Πολλές φορές, δεν δίνετε σημασία σε ένα σπυράκι ή σε μία ερυθρότητα της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Μόλις δείτε κάτι για πρώτη φορά επισκεφθείτε το δερματολόγο σας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex