Κορμός με μπισκότα - Μωσαϊκό

Ο κορμός με μπισκότα είναι ένα γλυκό ψυγείου - γνωστό και σαν μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι - που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Είναι ένα εύκολο στην προετοιμασία, μόνο που απαιτεί ένα 24ωρο στο ψυγείο, πριν το σερβίρετε σκέτο ή με τη συνοδεία μιας μπάλας παγωτού...


Υλικά:
  • 1 πακέτο τετράγωνα Μπισκότα ( Πτι-Μπερ)
  • 150 γρ. Φρέσκο Βούτυρο ή Μαργαρίνη
  • 1 φλ. τσαγιού Άχνη
  • 1/2 φλιτζ. Γάλα
  • 3 Κρόκοι Αυγών
  • 3 κουτ. σούπας Κακάο
  • 2 κουτ. σούπας Αμύγδαλα χονδροκομμένα (αποφλοιωμένα)
  • 1-2 κουτ. σούπας Κονιάκ 
Εκτέλεση:
 Σπάτε με τα χέρια τα μπισκότα σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια, τα ρίχνετε σε βαθύ μπολ μαζί με τα αμύγδαλα και τα περιχύνετε με το γάλα. Βάζετε σε βαθύ γυάλινο μπολ τους κρόκους και τους χτυπάτε με τον αυγοδάρτη. Προσθέτετε το κονιάκ και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για λίγο όλα μαζί. Τέλος, προσθέτετε το κακάο και το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε στο μπολ με τα μπισκότα το μείγμα των κρόκων με το κακάο και ανακατεύετε με κουτάλι. Στρώνετε στον πάγκο της κουζίνας ένα κομμάτι λαδόχαρτο και αδειάζετε επάνω του το μείγμα. Το τυλίγετε σφιχτά, δίνοντάς του με τα χέρια σας σχήμα κορμού, δηλαδή φραντζόλας ή γαλλικής μπαγκέτας.
Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνετε για 24 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει καλά. Αφαιρείτε το χαρτί και κόβετε το γλυκό σε λεπτές φέτες, πριν το σερβίρετε.
Tip:  
Εάν θέλετε, το πασπαλίζετε με κάποια από τα παρακάτω ως γαρνιτούρα:
·         Λίγα τριμμένα Μπισκότα
·         Ψιλοκομμένα Αμύγδαλα
·         Τριμμένη Ινδική καρύδα
·         Τρούφα Σοκολάτας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex