Tips για αστραφτερό χαμόγελο

Ο φθηνότερος τρόπος καλλωπισμού είναι ένα… χαμόγελο! Σκεφτείτε πόση ομορφιά και γοητεία προσθέτει ένα αληθινό και πηγαίο χαμόγελο στο πρόσωπό μας. Ένα χαμόγελο από καρδιάς δείχνει...
ευτυχισμένες σκέψεις και παρασύρει και τους άλλους σε θετικά συναισθήματα.

Πως όμως μπορούμε να αποκτήσουμε ένα αστραφτερό χαμόγελο και υγιή δόντια;

1) Σωστό βούρτσισμα
Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών πρέπει να διαρκεί πάνω από 2-3 λεπτά, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. Η διάρκεια του βουρτσίσματος είναι σημαντική γιατί σε κανένα άλλο μέρος του σώματός μας δεν υπάρχει τόσο μεγάλη συγκέντρωση μικροβίων όσο στο στόμα μας.

2)  Χρήση οδοντικού νήματος
Το οδοντικό νήμα συμπληρώνει το σωστό βούρτσισμα γιατί υπάρχουν σημεία που η οδοντόβουρτσα δεν φτάνει και σ’ αυτή τη περίπτωση η χρήση οδοντικού νήματος είναι η μόνη εναλλακτική λύση.

3) Ιδιαίτερη προσοχή σε κάποιες τροφές
Τα μικρόβια για να ξεκινήσουν την καταστροφή των δοντιών παράγουν οξέα τα οποία βρίσκονται εν αφθονία στους υδατάνθρακες. Υδατάνθρακες περιέχουν εκτός από τα γλυκά και τις σοκολάτες, τα φρούτα, τα μπισκότα, τα πατατάκια, το ποπ κόρν κ.α. Άρα, επιβάλλεται καλό βούρτσισμα μετά τα γεύματα αυτά για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα τροφών.

4) Όταν δεν μπορούμε να βουρτσίσουμε τα δόντια μας
Αν δεν μπορείτε να βουρτσίσετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα ξεπλύνετε το στόμα σας με άφθονο νερό έτσι ώστε να απομακρυνθούν οι περισσότερες τροφές από τα δόντια. Επίσης οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη βοηθούν τον καθαρισμό των δοντιών επειδή το σάλιο δρα σαν μια φυσική ασπίδα του οργανισμού ενάντια στη δημιουργία των οξέων που παράγουν οι εγκλωβισμένες τροφές στο στόμα.

5) Μη βουρτσίζετε δυνατά τα δόντια σας
Βουρτσίζοντας πολύ δυνατά τα δόντια σας είναι πιθανό να τα καταστρέψετε. Τα δόντια και τα ούλα είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Δεν χρειάζεται δύναμη για να απομακρύνουμε από τα δόντια μας τις τροφές. Η μεγάλη πίεση δημιουργεί ουλίτιδα, ρωγμές στην αδαμαντίνη και ευαίσθητα δόντια. Κάντε απαλές και συγχρονισμένες κινήσεις.

6) Καφές και τσιγάρο
Ο καφές είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για το χαμόγελό σας καθώς εισχωρεί στην αδαμαντίνη και βάφει τα δόντια σας καταστρέφοντας το φυσικό άσπρο χρώμα τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τη νικοτίνη που βρίσκεται στο τσιγάρο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex