Φτιάξε Παγωτό Καϊμάκι

Το παγωτό καϊμάκι το ξέρετε φαντάζομαι όλοι. Αυτό που πιθανότατα να μην ξέρετε, ή τουλάχιστον που δεν ήξερα εγώ, είναι πως τη μαστιχωτή υφή του δεν την παίρνει από τη…
μαστίχα, αλλά από το σαλέπι, τη σκόνη που προέρχεται από τη ρίζα μιας ορχιδέας και είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένη στην ανατολή. 

Το σαλέπι έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση, αλλά και σημαντικές πηκτικές ικανότητες.  Χρειάζεστε δηλαδή πολύ μικρή ποσότητα. Ευτυχώς  βέβαια, γιατί εγώ το βρήκα στην τιμή των 98 ευρώ το κιλό! Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε αυτό το παγωτό που είναι ιδανικό για όσους αποφεύγουν τους κρόκους αβγού. Ταιριάξτε το με ένα ωραίο ραβανί,  με εκμέκ κανταΐφι, ή απλά απολαύστε το σκέτο με σιρόπι βύσσινο και τριμμένο φιστίκι αιγίνης.

Παγωτό Καϊμάκι (μια συνταγή βασισμένη στο βιβλίο της Diana Abu-Jaber The Language of Baklava)

■ 1 κ.γ. σαλέπι ή 1 κ.σ. κορν φλάουρ
■ 2 φλιτζάνια γάλα
■ 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
■ 1  1/4 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
■ 1/4 κ.γ. σκόνη μαστίχα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Διαλύστε το σαλέπι σε 1 κ.σ. κρύο γάλα.

2.Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το γάλα, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση προσθέστε το σαλέπι (εγώ χρειάστηκε είναι αλήθεια να βάλω το μίξερ στο μίγμα για να διαλυθεί καλά το σαλέπι) και τη μαστίχα, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνέχεια.

3.Στο τέλος ρίχτε μέσα και τη φλούδα πορτοκαλιού, αφήστε το μίγμα να κρυώσει, σκεπάστε το και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει καλά.

4.Ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή βάλτε το μίγμα στην παγωτομηχανή για να παγώσει και έπειτα διατηρήστε το σε δοχείο που κλείνει καλά στην κατάψυξη.

Καλή όρεξη
http://foodjunkie.eu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex