Απλά μυστικά για τέλεια πόδια

Τα τέλεια και λεία πόδια αποτελούν όνειρο κάθε γυναίκας. Ακόμα και πόδια που δεν ευνοούνται από το μήκος ή τη γραμμή τους, μπορούν να δείχνουν πολύ ωραία ύστερα από κατάλληλη περιποίηση. Δείξτε, λοιπόν...
αψεγάδιαστα τα πόδια σας στις διακοπές, ακολουθώντας μερικές απλές και πολύτιμες συμβουλές των ειδικών.

Απολέπιση: Επιτρέπει τον βαθύ καθαρισμό του δέρματος και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται θαμπή. Βελτιώνει επίσης την οξυγόνωση των δερματικών κυττάρων και διεγείρει την μικροκυκλοφορία του αίματος, συμβάλλοντας ταυτοχρόνως στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και στην καλύτερη διείσδυση στο δέρμα των προϊόντων σώματος.

Να κάνετε απολέπιση την παραμονή της αναχώρησής σας για τις διακοπές και να μην την επαναλάβετε έως ότου επιστρέψετε. Προσοχή μόνο να μην τρίβετε πολύ δυνατά το δέρμα σας. Για την περίοδο των διακοπών, να βάζετε μικρή ποσότητα αφρόλουτρου σε ένα σφουγγάρι και να κάνετε μασάζ χωρίς να τρίβετε, αρχίζοντας από κάτω προς τα πάνω, ώστε να διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος.

Αποτρίχωση: Καμία γυναίκα της σημερινής εποχής δεν μπορεί να παραλείψει αυτό στο στάδιο φροντίδας των ποδιών της. Το πώς θα γίνει η αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας έχει δευτερεύουσα σημασία. Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

* Αν ξυρίζετε τα πόδια σας θα πρέπει πρώτα να εφαρμόζετε κάποιον αφρό ή τζελ ξυρίσματος για να μαλακώνουν οι τρίχες (όπως ακριβώς γίνεται με τις τρίχες στο πρόσωπο ενός άντρα).

* Αν χρησιμοποιείτε κρέμες ή αφρούς να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες χρήσης με ιδιαίτερη προσοχή στον χρόνο παραμονής στο δέρμα.

* Αν κάνετε κερί και έχετε προβλήματα στις φλέβες ή είστε έγκυος, να αποφύγετε το ζεστό και να προτιμήσετε το κρύο. Επιπλέον, μετά το κερί είναι απαραίτητη η απολύμανση και η επάλειψη ενός υδατικού προϊόντος.

* Αν χρησιμοποιείτε ηλεκτρική μηχανή, θα πρέπει να κάνετε εναλλαγές με ξύρισμα, ώστε να αποφύγετε τις τρίχες που μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα.

Ενυδάτωση: Κάθε μέρα μετά το μπάνιο και οπωσδήποτε μετά την απολέπιση και την αποτρίχωση, πρέπει να αλείφετε το δέρμα σας με μια καλή κρέμα, μπαλμ ή υδατικό γαλάκτωμα σώματος. Να κάνετε την επάλειψη με φορά από κάτω προς τα πάνω.

Στη διάρκεια των διακοπών, ένα γαλάκτωμα του εμπορίου για μετά τον ήλιο θα σας κάνει καλό ακόμα και το βράδυ.

Τόνωση: Για όμορφους, γραμμωμένους μυς φροντίστε να κολυμπάτε και να περπατάτε πολύ. Το περπάτημα είναι ό,τι πρέπει για λεπτούς αστραγάλους, καλοσχηματισμένες γάμπες και δυνατούς μηρούς. Φροντίστε να περπατάτε με γρήγορο βήμα, πάντοτε πατώντας σε όλο το πέλμα.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, να περπατάτε μέσα στη θάλασσα, με το νερό να φτάνει μέχρι τα γόνατά σας (το φυσικό μασάζ που κάνουν τα κύματα και η επαφή των ποδιών στην άμμο, προσφέρουν πολλά οφέλη).

Όσον αφορά το κολύμπι, αυτό τονώνει τους μυς σε όλο το σώμα, ενώ ταυτοχρόνως η άνωση μειώνει το βάρος του σώματος και αποφορτίζει τον σκελετό και τις αρθρώσεις. Καλή ιδέα είναι επίσης να κάνετε ασκήσεις για τα πόδια μέσα στο νερό.

Ξεκούραση: Για να καταπολεμήσετε το πρήξιμο των ποδιών, υιοθετήστε μερικές καλές συνήθειες.

* Όταν βρίσκεστε στο σπίτι και δεν κάνετε τίποτε, να κάθεστε σε έναν καναπέ και να βάζετε τα πόδια σας στο «μπράτσο» του ή πάνω σε ένα μεγάλο μαξιλάρι.

* Τη νύχτα, να βάζετε ένα ή δύο μαξιλάρια κάτω από το στρώμα εκεί όπου ακουμπάτε τα πόδια σας.

* Την ημέρα, να μην αφήνετε με τις ώρες τα πόδια σας εκτεθειμένα στον ήλιο.

* Για ακόμα καλύτερη φλεβική κυκλοφορία, δοκιμάστε το σκοτσέζικο ντους στις γάμπες σας (εναλλαγές ζεστού και κρύου νερού στη διάρκεια του μπάνιου, το οποίο θα τελειώνει με κρύο νερό).

* Δοκιμάστε κρύο ποδόλουτρο (ρίχνοντας μέσα στο νερό λίγο θαλασσινό αλάτι ή αναβράζουσες μπίλιες ειδικές για την ανακούφιση των ποδιών).

* Μπορείτε επίσης να αλείψετε τα πόδια σας με μια δροσιστική κρέμα ή ένα τζελ για κουρασμένα πόδια (να κάνετε μαλάξεις στα πόδια, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex