Βρέθηκε η πιο πιθανή αιτία χασμουρητού | Μήπως βαρέθηκες;

Και εκεί που ανοίγει το στόμα και θέλεις να χασμουρηθείς με την άνεσή σου, περνάει από το μυαλό σου η ερώτηση, «τώρα γιατί χασμουριέμαι»; Παρόλο που πολλοί επιστήμονες προσπάθησαν να...
δώσουν εξηγήσεις για τις αιτίες που μας προκαλούν το χασμουρητό, οι πιο πιθανές εξηγήσεις μέχρι πρόσφατα έκαναν λόγο για διαφορά ανάμεσα σε περιβάλλοντα με οξυγόνο ή διοξείδιο του άνθρακα, όσο περισσότερο το διοξείδιο, τόσο περισσότερο ο άνθρωπος χασμουριέται για να οξυγονώσει τον εγκέφαλό του.

Η θεωρία αυτή είναι πέρα για πέρα αναληθής, όπως δείχνουν πολλές έρευνες. Το πανεπιστήμιο της Pisa ανακάλυψε ωστόσο μία άλλη πιθανή αιτία. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, δεν χασμουριόμαστε μπροστά σε οποιονδήποτε, αντιθέτως μόνο σε οικεία προς εμάς άτομα, όπως φίλους και οικογένεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είμαστε το μόνο ζωντανό είδος που χασμουριέται, μαζί με εμάς και διάφορα άλλα θηλαστικά δείχνουν τα συναισθήματα τους κατ’ αυτόν τον τρόπο. Για παράδειγμα ο σκύλος όταν χασμουριέται προσπαθεί να διώξει την ένταση που νιώθει.
Εμείς από την άλλη, όπως υποστηρίζεται όλο και πιο συχνά, χασμουριόμαστε όταν βαριόμαστε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex