Αφέλια: χοιρινό μαριναρισμένο σε κρασί και κόλιαντρο

Το συγκεκριμένο πιάτο έγινε λουκούμι και πήρε επαίνους πολλών Όσκαρ από όσους το δοκίμασαν, αλλά παράλληλα έχει ελάχιστη δουλειά. Τέλειος συνδυασμός λοιπόν. Είναι μια...
παραδοσιακή Κυπριακή συνταγή της Βίκης Σμυρλή από το Γαστρονόμο. Οι σπόροι κόλιανδρου, σε αντίθεση με τον φρέσκο κόλιανδρο, είναι πολύ πιο διακριτικοί και διαφορετικοί σε μυρωδιά. Έχουν νότες λεμονιού και προσδέτουν μια φρεσκάδα στο πιάτο. Θα τους βρείτε και σε σουπερμάρκετ αλλά και στα μπαχαράδικα. Ο συνδυασμός με το πλιγούρι είναι αξεπέραστος. Απολάυστε το με ένα ρωμαλέο κρασί. 

Αφέλια
ΥΛΙΚΑ για 6-8 άτομα
  • 1.5 κιλό χοιρινό σπάλα ή μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια ή λωρίδες
  • σπόροι κόλιανδρου
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (όχι πολύ ταννικό, μαλακό και φρουτώδες)
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα κομμάτια χοιρινού μαζί με τα 2/3 του κρασιού και 2 κ.σ. σπασμένους σπόρους κόλιανδρου. Καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο να μαριναριστεί για ένα βράδυ.
  2. Πριν χρησιμοποιήσετε το κρέας στραγγίξτε το, αλλά κρατήστε τη μαρινάδα.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίστε τα κομμάτια χοιρινού να ροδίσουν ελαφρά. Σβήστε με 2 κούπες μαρινάδα και σιγοβράστε μέχρι το χοιρινό να μαλακώσει και να μείνει λίγη σάλτσα, περίπου 1.5 ώρα.
  4. Προς το τέλος ρίχτε άλλη μια κ.σ. σπασμένους σπόρους κόλιανδρου και αλατοπιπερώστε. Αν το κρέας είναι μαλακό, αλλά έχει μείνει πολλή σάλτσα βγάλτε το με μια τρυπητή κουτάλα και βράστε τη σάλτσα λίγο ακόμη μέχρι να δέσει.
  5. Σερβίρετε ζεστό με το πλιγούρι.

Πλιγούρι πιλάφι με χαλούμι
ΥΛΙΚΑ για 6-8 άτομα
  • 2 φλιτζάνια πλιγούρι μέτριο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 πακέτο χαλούμι, τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Μουλιάστε το πλιγουρι σε νερό για 30 λεπτά έως μία ώρα. Όσο περισσότερο μουλιάσει, τόσο λιγότερο βράσιμο χρειάζεται. Στραγγίξτε.
  2. Ζεστάνετε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
  3. Ρίχτε μέσα το πλιγούρι, κάντε του και μερικές γυροβολιλες με την κουτάλα και μετά προσθέστε 3 φλιτζάνια νερό και αφήστε το να βράσει μέχρι να πιεί το νερό του και να μαλακώσει, περίπου 30 λεπτά.
  4. Στο τέλος ρίχτε το τριμμένο χαλούμι, αλατοπιπερώστε και απολαύστε με το χοιρινό.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
http://foodjunkie.eu


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex