Makeup tips για όσες φορούν γυαλιά οράσεως

Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν γυαλιά οράσεως, είτε από ανάγκη, είτε γιατί αποτελούν αντικείμενο μόδας, μιας που στην σημερινή εποχή τα γυαλιά είναι τάση. Βασικό βήμα για...
μια καλύτερη εμφάνιση είναι η επιλογή του σκελετού που ταιριάζει περισσότερο στο σχήμα του προσώπου. Οι γυναίκες που φορούν γυαλιά για να διορθώσουν την όρασή τους, στην πραγματικότητα μπορούν να τ' αξιοποιήσουν, έτσι ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η εμφάνισή τους.
  
Γνωρίζουμε όμως, τι είδους μακιγιάζ μπορεί να μας κολακέψει, αν ανήκουμε σ’ αυτήν την κατηγορία;

Παρακάτω, θα δούμε κάποια παραδείγματα “οπτικής ψευδαίσθησης” που δίνουν τα γυαλιά, στο πρόσωπό μας και τους τρόπους που μπορούμε να αναδείξουμε το βλέμμα μας και γενικά την έκφρασή μας.

Μυστικά ομορφιάς για το μακιγιάζ σας όταν φοράτε γυαλιά οράσεως:

1) Τα γυαλιά όταν πέφτουν κάτω απ’ την γραμμή των φρυδιών δίνουν μια ''αμφίβολη'' έκφραση στο πρόσωπο, γι’ αυτό φροντίστε τα φρύδια σας και δώστε τους σχήμα μ’ ένα μολύβι, ή με μια σκιά κοντά στο φυσικό σας χρώμα.

2) Είναι γνωστό ότι η χρήση γυαλιών οράσεως ''υπογραμμίζει'' τους όποιους μαύρους κύκλους κι΄ αν έχουμε γύρω από τα μάτια. Γι’ αυτό ακριβώς, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε ένα concealer με μεγάλη καλυπτικότητα, αλλά με ελαφριά υφή. Μια πρόταση είναι ένα υγρό concealer σε σωληνάριο και καλό είναι να χρησιμοποιηθεί σε ανάμειξη με την κρέμα ματιών, για καλύτερη ενυδάτωση και φυσική κάλυψη.

3) Πολλές φορές τα γυαλιά κάνουν τα μάτια να φαίνονται πιο κοντά το ένα στο άλλο, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε μια ανοιχτόχρωμη σκιά, στην εσωτερική γωνία του ματιού, για να δώσετε την ψευδαίσθηση ότι τα μάτια βρίσκονται στη σωστή απόσταση.

4) Τα μυωπικά γυαλιά έχουν την τάση να δείχνουν τα μάτια μικρότερα, γι’ αυτό η χρήση μολυβιού ματιών, ή ακόμα και eyeliner, στο πάνω και κάτω βλέφαρο υπογραμμίζει το βλέμμα και του δίνει βάθος και ένταση.

5) Με την χρήση γυαλιών οράσεως, οι καμπύλες της περιοχής των ματιών δίνουν την ψευδαίσθηση ότι μειώνονται, με αποτέλεσμα τα μάτια να φαίνονται επίπεδα. Ένα πολύ σημαντικό tip, είναι η επιλογή μάσκαρας που δίνει μεγάλη καμπυλότητα στις βλεφαρίδες, αλλά και όγκο, απαραίτητο ''όπλο'' για να ανακτήσουμε την χαμένη ένταση στο βλέμμα μας.

6)  Όταν θέλουμε να βάλουμε ρουζ, πρέπει πρώτα να φοράμε τα γυαλιά μας, ώστε να τοποθετηθεί στο κατάλληλο σημείο. Προσοχή, τα γυαλιά σας δεν θα πρέπει να φθάνουν στο σημείο που ξεκινάει το μακιγιάζ με το ρουζ. Η σωστή τοποθέτηση του είναι ψηλά στα ζυγωματικά, ώστε να ''ανεβάσουμε'' τα μήλα του προσώπου και να κάνουμε πιο γλυκό και πιο νεανικό το περίγραμμά του.

7) Τέλος, μην ξεχνάτε να βάφετε τα χείλη μ’ ένα ζωηρό χρώμα, το οποίο θα ισορροπήσει τις αναλογίες του προσώπου, μιας που τα γυαλιά κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται ασύμμετρα μεγαλύτερο στο σημείο του μετώπου. Αυτό που θέλουμε είναι να το εξισορροπήσουμε, γι’ αυτό η ένταση στα χείλη είναι ένα έξυπνο τρικ για σωστή αναλογία.

Να θυμάστε πάντα, πως τα γυαλιά που θα επιλέξετε πρέπει να σας πηγαίνουν και να ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σας. Κοιτώντας κάποιος τα γυαλιά σας, αυτό που θα προσέξει είναι τα μάτια και το βλέμμα σας και αυτό είναι που δεν θα πρέπει να κρύβεται πίσω από αυτά...
Φωτεινή Μακρίδου ~ fmakridou@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex