5 τρόποι για να υπερισχύσεις σε έναν καβγά!!!

Ένας καβγάς πολλές φορές είναι ένα γεγονός που μπορεί να σου καταστρέψει τη διάθεση και να σου αφήσει μια πικρή γεύση για πολύ καιρό μετά. Αν μάλιστα στον καβγά αυτόν δεν έχουμε και όλο το δίκιο με το μέρος μας τότε...
μάλλον δεν θα μας αρέσει και πολύ η έκβαση του. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένοι τρόποι για να ξεγλυστρίσουμε από τη δύσκολη θέση και γιατί όχι να βρεθούμε και από πάνω.


1: Σε έναν καβγά, πάντα μιλάμε με κανονικό τόνο φωνής και κανονικό ρυθμό ομιλίας.
Θεωρητικά, αν έχεις δίκιο δεν χρειάζεται να φωνάζεις και να σε ακούει όλη η γειτονιά. Μπορείς να διατηρήσεις χαμηλά τους τόνους και να επιχειρηματολογήσεις. Εάν πάλι δεν έχεις δίκιο, είναι πολύ καλή τακτική η διατήρηση ήπιων τόνων. Ε που θα πάει, κάποια στιγμή ο συνομιλητής μας θα νιώσει ότι τον πνίγει το δίκιο και θα ξεσπάσει! Η τέλεια ευκαιρία να αποχωρήσετε…. “όταν ηρεμήσεις το ξανασυζητάμε”.


2: Αναδρομή στο παρελθόν.
Δεν μιλάμε για ύπνωση, καμία σχέση. Μιλάμε για μια φοβερή τεχνική που φέρνει τον “αντίπαλο” στα όρια του. Για κάθε ένα παράπονο που σου αναφέρει ο αντίπαλος, εσύ βρίσκεις κάτι το αντίστοιχο που έκανε αυτός πριν καιρό ή ακόμη και πριν πολλά χρόνια. Δεν είναι ανάγκη να έχει απόλυτη σχέση με αυτό που συζητάτε. Απλά όταν σας πει το ίδιο ο αντίπαλος, απλά πείτε του, εμένα αυτό με πείραξε πολύ όμως και δεν είπα τίποτα. Μόλις εκτρέψατε την κουβέντα.


3: Επιλογή δημόσιου χώρου.
Εάν γνωρίζεις ότι το θέμα που θα συζητηθεί πρόκειται να εγείρει θύελλα αντιδράσεων, τότε πάντα επιλέγουμε ένα δημόσιο χώρο για να αντιπαρατεθούμε. Σίγουρα τα επίπεδα ήχου θα είναι χαμηλά και πολλές φορές τα βλέμματα των γύρω, μπορεί να μας σώσουν. Α κάτι σημαντικό, εάν γνωρίζουμε πως ο αντίπαλος είναι έντονη προσωπικότητα με ξεσπάσματα, πάντα παραγγέλλουμε κρύα ποτά. Αφού υπάρχει πιθανότητα να το λουστείς, ας μην καείς κιόλας. Άσε που μετά από αυτό, θα έχεις το πάνω χέρι σε κάθε μελλοντική κουβέντα!!!


4: Επιλογή ιδιωτικού χώρου.
Εάν δεν πιάσει τίποτε από τα παραπάνω και βλέπεις τη σύγκρουση να έρχεται για μετωπική, τότε δώσ’ τα όλα. Επιλέγουμε να αντιπαρατεθούμε στο αυτοκίνητο γιατί και να ουρλιάξουμε μέχρι να κλείσει η φωνή μας μπορούμε, αλλά και όποιος μας δει δεν μας γνωρίζει. Μη λένε και οι γείτονες ότι σφαζόμαστε.


5: Χρήση στρατηγικών εκφράσεων.
Κλείνοντας αναφέρω ορισμένες στρατηγικές εκφράσεις που θα σας βοηθήσουν στο δύσκολο έργο σας.
α. Σε παρακαλώ μη με διακόπτεις όταν μιλάω.
Κερδίζεις χρόνο και ωθείς τον αντίπαλο στα άκρα, ο οποίος θέλει να απαντήσει σε κάθε τι που λες αλλά δεν το κάνει. Άσε που στο τέλος θα έχει ξεχάσει τα μισά απ’ όσα ήθελε να πει.
β. Θέλω να μου μιλάς, όπως σου μιλώ.
Εννοείται ότι για να πεις κάτι τέτοιο πρέπει να εφαρμόσεις πρώτα την παράγραφο 1. Τα αποτελέσματα φαίνονται καθαρά στην παράγραφο 1.
γ. ΈΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.
Η έκφραση αυτή μπορεί να φτάσει έναν καβγά σε άλλα επίπεδα. Παρακαλώ πολύ για την ορθή χρησιμοποίηση της. Ακόμη και αν δεν έχει δίκιο ο αντίπαλος, ακόμη όμως και αν έχει, σπάστε του τα νεύρα. Δώστε του την έκφραση ενσωματωμένη σε πρόταση του τύπου: “Εντάξει, έχεις δίκιο”, συνοδευόμενη από έναν ελαφρύ τόνο ειρωνείας (ούτε λίγο να μην το καταλάβει αλλά ούτε και υπερβολές) και χαρακτηριστικό στράβωμα – ξίνισμα του προσώπου. Συχνές επαναλήψεις και τον φτάσατε εκεί που θέλατε. Εσείς να παραδέχεστε ότι έχει δίκιο και αυτός να μην το δέχεται. Προτείνεται στη συνέχεια η μεταπήδηση στην παράγραφο 1.
ΡΟΥΑ ΜΑΤ!
http://www.newsfilter.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex