Τούρτα Σοκολάτας


Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:  περίπου 30 λεπτά

Υλικά για 1 παντεσπάνι:
5 αυγά...

1 κούπα ζάχαρη άχνη
3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει
1/4 κούπας κακάο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας

Για να βρέξουμε και τα δύο παντεσπάνια:
½ κούπα συρόπι (χρησιμοποίησα συρόπι από το γλυκό κεράσι)
25 ml λικέρ baileys
Γλυκό Κεράσι, για διακόσμηση


Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί (28 εκ).
Κτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε και τη βανίλια.
Μέχρι να γίνουν τα αυγά, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το αλάτι.
Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε απαλά το αλεύρι με τη σπάτουλα.
Το ψήνουμε για 25-30  λεπτά και δοκιμάζουμε με την οδοντογλυφίδα να δούμε ότι έχει ψηθεί.  Εάν βγει καθαρή είναι έτοιμο και το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εάν δεν έχετε ξαναφτιάξει παντεσπάνι, δείτε αναλυτικές οδηγίες εδώ.

Μείγμα Σοκολάτας
2 σοκολάτες κουβερτούρες x 125 γραμμάρια η κάθε μία
½ κούπα κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
25 ml λικέρ baileys
2 ασπράδια αυγών κτυπημένα με 1/4 κ.γ. κρεμόριο
Σε μπαιν Μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε τους κρόκους, ένα-ένα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.  (Εδώ είναι που γίνονται πέτρα).   Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να μαλακώσει ξανά.  Ρίχνουμε και το λικέρ και ανακατεύουμε.
(Τα ασπράδια τα είχα ήδη κτυπήσει με το κρεμόριο και έτσι τα ανακάτεψα μέσα στη σοκολάτα).
Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει.


Σαντιγύ
500 ml κρέμα γάλακτος 35%.  Τη κτυπάμε μέχρι να πήξει χωρίς ζάχαρη.
Συναρμολογούμε την Τούρτα
Ζεσταίνουμε το συρόπι και 25 ml λικέρ baileys και βρέχουμε τα δύο παντεσπάνια.
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα και ξαναβάζουμε το τσέρκι.  Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το Μείγμα Σοκολάτας και βάζουμε το άλλο παντεσπάνι από πάνω να κολλήσουν.  Κόβουμε το παντεσπάνι σε πέντε λωρίδες αφαιρώντας 1 εκ. για να βάλουμε την κρέμα.
Ανακατεύουμε τη σαντιγύ με μερικές κουταλιές από την κρέμα σοκολάτας και γεμίζουμε τα κενά, χρησιμοποιώντας κορνέ.  Χρησιμοποιούμε σπάτουλα για να σπρώξουμε την κρέμα μέσα. Κρατάμε λίγη σαντιγύ για να στολίσουμε το κέικ από πάνω.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το γλάσο.

Για το γκανάς
2 κουβερτούρες x 125 γρ.
1 κουταλιά μαργαρίνη
Το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν Μαρί.  Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε.  Προσθέτουμε και το μείγμα σοκολάτας.
Ρίχνουμε το γκανάς πάνω στην τούρτα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στολίζουμε την τούρτα με σαντιγύ και κερασάκια.
Ελπίζω να σας άρεσε και όπως συνήθιζε να λέει η Τζούλια “Bon Appetit”!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex