Μάθετε πώς μπορείτε να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης!

Η γυναίκα μετά τον τοκετό, έχει να αντιμετωπίσει πλέον την αλλαγή της καθημερινότητάς της με τον ερχομό του μωρού της και την αλλαγή του σώματος της μετά την εγκυμοσύνη. Όπως εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος ...

Άντα Νησιακάκη στην ιστοσελίδα ygeiaonline.gr, συνήθως, μετά τον τοκετό η μητέρα μπορεί να χάσει 1,5 κιλό που αντιπροσωπεύουν το βάρος του πλακούντα και του αμνιακού υγρού, επιπλέον το βάρος του βρέφους.

Ακολούθως μειώνεται η κατακράτηση υγρών, η μήτρα και τα αυξημένα υγρά του αίματος που αντιστοιχούν σε άλλα περίπου 4 κιλά. Οι αποθήκες λίπους και η αύξηση των μαστών αντιπροσωπεύουν τα υπόλοιπα περίπου 3-4 κιλά.

Στις επόμενες εβδομάδες αφού επανέλθει το σώμα στην κατάσταση που ήταν πριν την εγκυμοσύνη μπορεί πλέον η μητέρα να ξεκινήσει διατροφική αγωγή με σκοπό τη μείωση του βάρους της.

Ομολογουμένως, η απώλεια των κιλών αυτών απαιτεί μια επίπονη προσπάθεια, η οποία όμως θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια ειδικού και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να αποφευχθούν οι οποιαδήποτε δυσμενείς επιδράσεις στο θηλασμό και τη μητέρα.

Επειδή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τα αποθέματα σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά μπορούν να μειωθούν σκοπός μιας ισορροπημένης διατροφής είναι η αναπλήρωση αυτών και η συνεχής παροχή τους.

Εκτός από την απώλεια του βάρους, στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε την διάρκεια του θηλασμού μέσα από μια διατροφή που θα παρέχει όλα τα χρήσιμα διατροφικά συστατικά για την σωστή ανάπτυξη του βρέφους.
thestival.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex