Υγιής επιδερμίδα με συμβουλές δερματολόγων

Διατροφή για υγιές δέρμα
Η ομορφιά ξεκινά από μέσα και συγκεκριμένα από την διατροφή. Για υγιές λαμπερό δέρμα οι δερματολόγοι συστήνουν...
μια ισορροπημένη διατροφή, να πίνετε πολύ νερό και να εμπλουτίσετε την δίαιτά σας με Ωμέγα 3. Εντάξτε λοιπόν στο διαιτολόγιό σας σολωμό, λιναρόσπορο και καρύδια για να δείτε την επιδερμίδα σας δυνατή και ενυδατωμένη.


Τα προϊόντα κάνουν τη διαφορά
Οι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι το ποια προϊόντα χρησιμοποιούμε έχει μεγάλη σημασία. Θα πρέπει να επιλέγετε προϊόντα περιποίησης που απευθύνονται στον δικό σας τύπο δέρματος και να δίνετε μεγάλη σημασία ότι είναι όσο ποιο «καθαρά» γίνεται χωρίς χημικά πρόσθετα. Αυτό ισχύει τόσο για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου αλλά και σώματος.



Είδη μακιγιάζ με ορυκτά συστατικά
Για τους δερματολόγους η χρήση προϊόντων μακιγιάζ με βασικά συστατικά τους τα ορυκτά είναι απαραίτητη. Τα ορυκτά συστατικά επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει, γεγονός που μειώνει το φράξιμο των πόρων και το σκάσιμο του δέρματος. Τα συμβατικά είδη μακιγιάζ σφραγίζουν το δέρμα, λειτουργώντας σαν μάσκα και προκαλούν προβλήματα.



Μην παραλείπετε την απολέπιση
Η χρήση προϊόντων απολέπισης με βάση το Α.Η.Α (Alpha Hydroxy Acid) απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και κάνει το δέρμα πιο ζωντανό και ανθεκτικό. Αυτό κι εδώ ισχύει για την απολέπιση τόσο του προσώπου όσο και του σώματος.



Η συσκευές φέρνουν αποτέλεσμα
Μπορεί να έχετε δει αποτελέσματα χρησιμοποιώντας παλαιού τύπου «gadgets» (σφουγγαράκια από λούφα κτλ), θα ήταν καλό ωστόσο να ρίξετε μια ματιά στις νέες τεχνολογίες που προσφέρουν ειδικά βουρτσάκια με μπαταρία για το σώμα και το πρόσωπο και μπορούν πραγματικά να βελτιώσουν την εμφάνιση της επιδερμίδας σας. Αναζητήστε συσκευές που δουλεύουν σε ηχητικές συχνότητες, γεγονός που τις κάνει να συντονίζονται καλύτερα με το δέρμα και να αφαιρούν καλύτερα το μακιγιάζ και να κάνουν βαθύτερη απολέπιση.



Φροντίστε τα χείλη σας
Η επιδερμίδα των χειλιών έχει λιγότερη μελανίνη από το υπόλοιπο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι έχει λιγότερη φυσική «άμυνα» απέναντι στο περιβάλλον. Επίσης η επιδερμίδα των χειλιών είναι λεπτότερη (αποτελείται από λιγότερες στοιβάδες κυττάρων) γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίζετε την ενυδάτωση τους σε καθημερινή βάση.



Περιποίηση και στις μασχάλες
Οι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι πολύ συχνά παραμελούμε το δέρμα στις μασχάλες μας που έχει τις ίδιες ανάγκες με το υπόλοιπο σώμα. Τα αποσμητικά και η αποτρίχωση ταλαιπωρούν το συγκεκριμένο σημείο γι’ αυτό δεν θα πρέπει να παραλείπουμε την συχνή ενυδάτωση και απολέπιση, που απαλλάσσει το δέρμα αυτής της περιοχής από τα νεκρά κύτταρα και το κάνει υγιές.

dailyone.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex