Πως να θρέψετε τα μαλλιά σας

Αν τα μαλλιά σας είναι θαμπά και άτονα, αυτό σημαίνει πως είναι "άρρωστα" και χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα...

Τα συμπτώματα των μαλλιών που χρειάζονται οπωσδήποτε μια αναζωογονητική θεραπεία εμφανίζουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

1.       Ξηρότητα - Άψυχη εμφάνιση
2.       Ψαλίδα τις άκρες
3.       Αφύσικο κατσάρωμα
4.       Κόμπους
5.       Δυσκολία στο χτένισμα
Αιτίες για τα άρρωστα μαλλιά είναι:
1.       Κακή διατροφή
2.       Στρες
3.       Ασθένεια
4.       Κληρονομικές αιτίες
5.       Χημική επιβάρυνση (όπως βάψιμο, περμανάντ, ισιωτική)
6.       Κακή μεταχείριση
7.       Μεγάλη θερμότητα (είτε από την έκθεση στον ήλιο, είτε από το σεσουάρ, είτε από το ψαλίδι φορμαρίσματος)
8.       Σκληρό σαμπουάν
Τι μπορείτε να κάνετε, εκτός από τη χρήση ενός αποτελεσματικού ειδικευμένου προϊόντος:
Κούρεμα
Αρχίστε με μια επίσκεψη στον κομμωτή σας και ζητείστε του να κάνετε ένα καλό κούρεμα. Δυστυχώς, επειδή δεν μπορείτε να σώσετε το τμήμα των μαλλιών που εμφανίζει ψαλίδα, είναι η μόνη λύση. Όταν κοπούν οι κατεστραμμένες άκρες, θα αρχίσουν να βελτιώνονται τα υπόλοιπα μαλλιά σας.

Σωστή διατροφή - Δίαιτα ομορφιάς μαλλιών
Η τρίχα νεκρώνεται από την ρίζα της, έτσι ο μόνος τρόπος να προκαλέσετε και να ενισχύσετε μια νέα ανάπτυξη είναι η σωστή διατροφή. Το λέμε και το επαναλαμβάνουμε, αλλά πραγματικά η σωστή διατροφή είναι το παν για την υγεία και την ομορφιά μας. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μια επιλογή από τις παρακάτω τροφές στο καθημερινό σας διαιτολόγιο:
Πρωτεΐνες: Αυγά, Ψάρι, Τυρί, Γάλα, Ξηροί Καρποί
Βιταμίνη Β: Κοτόπουλο, αβοκάντο, σκούρο ρύζι, μαγιά
Σίδηρος: Συκώτι, Οστρακοειδή, Πράσινα λαχανικά
Ιώδιο: Όλα τα είδη Θαλασσινών τροφών
Χαλκός: Πουλερικά, Μαρούλι, Κόκκινο Λάχανο

Αποφυγή Στρες
Προσπαθήστε να ελέγχετε το άγχος στη ζωής σας. Μεταξύ των άλλων βλαβερών συνεπειών του, μια σημαντική του παρενέργεια είναι ότι προκαλεί τη συστολή των τριχοειδών αγγείων στο κρανίο, περιορίζοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της τρίχας. [Αν σας πω, ότι κάθε φορά που είμαι στρεσαρισμένη είναι εμφανές στον κομμωτή μου, λόγω της πιο έντονης τριχόπτωσης μου, δεν θα σας φανεί παράξενο υποθέτω. Το περίεργο με μένα είναι που ευτυχώς έχω ακόμη πολλές τρίχες στο κεφάλι μου, αφού από στρες... άλλο τίποτα!! Να είναι καλά τα γονίδια μου...]
Μια συμβουλή για να ανακουφιστείτε από το άγχος σας - γιατί εύκολος τρόπος χαλάρωσης δεν υπάρχει! - είναι να καθίσετε κάπου ήρεμα και να πάρετε 20 βαθιές εισπνοές. Σκεφθείτε πως είστε σε
spa και ακούστε αν είναι δυνατόν χαλαρωτική μουσική από το κινητό σας - αν φυσικά, είσαστε από τους τυχερούς ώστε να έχετε κινητό με Mp3 !
Ύπνος
Ο ύπνος είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος της ομορφιάς σας και συνεπώς και των μαλλιών σας. Όταν είμαστε κουρασμένοι και δεν κοιμάστε αρκετά, το αίμα σταδιακά αποσύρεται από το δέρμα (γι' αυτό είμαι πάντα χλωμό πρόσωπο!). Εξίσου επιβαρύνεται και η υγεία των μαλλιών μας. Η διάρκεια του ύπνου που χρειάζεται ο οργανισμός διαφέρει από άτομο σε άτομο. Γι' αυτό καθένας μας πρέπει να βρίσκει τις δικές του ανάγκες και να ακολουθεί, όσο τον δυνατόν, το ανάλογο πρόγραμμα στο ύπνο του.
Προσεκτική μεταχείριση
Τα μαλλιά είναι ευαίσθητα, όπως το δέρμα μας και δεν αντέχουν στην κακομεταχείριση. Γι' αυτό φερθείτε τους με "ευγένεια". Ξεμπλέξτε τους κόμπους με χοντρή χτένα και προσέξτε τα μαλλιά ιδιαίτερα όταν είναι υγρά. Αποφύγετε να τα ξεμπερδεύετε βίαια όταν είναι ακόμη βρεγμένα. Είναι πολύ βλαβερό γι' αυτά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex