Αντισυλληπτικά: γιατί στερούν την απόλαυση στο σεξ

Στερούν τα αντισυλληπτικά χάπια την απόλαυση στο σεξ; Γιατί οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα;
Τα αντισυλληπτικά, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες των επιστημόνων, φαίνεται ότι...
στερούν τη σεξουαλική ευχαρίστηση και ευθύνονται για τη μειωμένη ηδονή στις ερωτικές επαφές.
Μπορεί το αντισυλληπτικό χάπι να γλιτώνει τις γυναίκες από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή να ισορροπεί τις ορμόνες τους, όμως έχει και τα αρνητικά του. 


Και αυτά απ’ ό,τι φαίνεται δεν είναι αμελητέα, καθώς επηρεάζουν μια από τις πιο σημαντικές πτυχές στη ζωή μιας γυναίκας: την ικανοποίηση στο σεξ.
Η κατάσταση της γυναίκας όταν λαμβάνει αντισυλληπτικό προσομοιάζει με εκείνη της εγκυμοσύνης. Ουσιαστικά δηλαδή δεν υπάρχουν τα ορμονικά σκαμπανεβάσματα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του κύκλου, όπως οι γόνιμες ημέρες κι έτσι η γυναίκα αναζητά περισσότερη ασφάλεια και πίστη από το σύντροφό της.


Την ίδια στιγμή, όπως προέκυψε από τη μελέτη του Πανεπιστημίου Στέρλινγκ στη Βρετανία, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Proceeding of the Royal Society B», οι γυναίκες που λάμβαναν αντισυλληπτικά δήλωσαν πολύ λιγότερη σεξουαλική ικανοποίηση.
Όμως ήταν μεγαλύτερη η γενική ικανοποίηση που είχαν από τη σχέση τους, όπως η οικονομική υποστήριξη και η πίστη του συντρόφου.


Οι γυναίκες αυτές είχαν επίσης πιο αυξημένες πιθανότητες να κρατήσουν τη σχέση τους για μεγάλο διάστημα.
Σύμφωνα με τον δρ. Ρόμπερτς, κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών τους οι γυναίκες αναζητούν χαρακτηριστικά όπως τα αρρενωπά πρόσωπα που μαρτυρούν καλά γονίδια αλλά και… απιστία.

Οι γυναίκες όμως που λαμβάνουν αντισυλληπτικά δεν περνούν από αυτές τις ορμονικές φάσεις και έτσι πιθανότατα δείχνουν μεγαλύτερη τάση προς χαρακτηριστικά που οδηγούν σε μακροχρόνιες σχέσεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex