Το stress εναντίον της ομορφιάς

Το stress στη σημερινή εποχή κατακλύζει τη καθημερινότητά μας. Υπάρχουν 2 είδη stress, το παραγωγικό το οποίο και αποζητούμε πολλές φορές ώστε να έχουμε καλύτερες επιδόσεις και η κακώς εννοούμενη ψυχική-σωματική πίεση...
που δέχεται καθημερινά ο ανθρώπινος οργανισμός και που δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Όταν η δεύτερη κατηγορία μπαίνει στη ζωή μας τότε πολλά αλλάζουν στο σώμα μας λόγω αλυσιδωτών βιοχημικών αντιδράσεων και ένα από αυτά είναι και η εξωτερική μας εμφάνιση.
Έρευνες έχουν δείξει ότι το stress επιδρά σε 3 σημαντικούς παράγοντες ομορφιάς και της εξωτερικής μας εμφάνισης εν γένει.

Ακμή: Μία δερματική(κυρίως εφηβική) πάθηση η οποία όμως κάτω από συναισθηματική πίεση μπορεί νε εμφανιστεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Μία ουσία ονόματι P, βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα στο σώμα μας όταν αυτό βρίσκεται κάτω από πίεση με αποτέλεσμα να προκαλεί μεγαλύτερη έκκριση των σμηγματογόνων αδένων, ακόμα και τον πολλαπλασιασμό τους. Αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση ακμής ή επιδείνωση της ήδη υπάρχουσας.

Παχυσαρκία: Η τροφή στη σύγχρονη κοινωνία λειτουργεί για τους περισσότερους από εμάς σαν «ηρεμιστικό» όταν ο ανθρώπινος οργανισμός βρίσκεται υπό μακροχρόνια ψυχολογική πίεση, έτσι λοιπόν έχει παρατηρηθεί αύξηση πρόσληψης της τροφής τις τελευταίες δεκαετίες η οποία συνήθως συνοδεύεται και από ένα ακαθόριστο ωράριο. Αυτό, σε συνδυασμό με τη καθιστική ζωή έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση του μέσου σωματικού βάρους «σαμποτάροντας» την εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και την ψυχολογία μας.

Ελεύθερες ρίζες: Πολλά έχουν γραφτεί για αυτές αλλά τί είναι πραγματικά οι ελεύθερες ρίζες ή αλλιώς και «οξειδωτικό stress»; Στα κύτταρα του σώματός μας υπάρχουν μόρια τα οποία περιέχουν οξυγόνο από τα οποία αποτελούνται οι Ρίζες. Λόγω ψυχολογικής πίεσης όμως τα μόρια αυτά βρίσκονται σε μεγαλύτερα ποσοστά σε κάθε κύτταρο καθώς αναστέλλεται η λειτουργία του αντιοξειδωτικού συστήματος άμυνας του οργανισμού με αποτέλεσμα να προκαλείται ανισορροπία κατά το σχηματισμό αυτών των μορίων, η οποία με τη σειρά της προκαλεί την λεγόμενη οξείδωση, δηλαδή την αρνητική επίδραση των ελεύθερων ριζών. Έτσι, τα αυξημένα ποσοστά stress μπορούν να οδηγήσουν στην απότομη γήρανση του δέρματος.

Γνωρίζοντας όλα αυτά τώρα, θα το σκεφτείτε διπλά αν θα αφήσετε να σας αγχώσει το επόμενο «deadline»!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex