Η «ανατομία» του γυναικείου οργασμού

Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι ο γυναικείος οργασμός είναι απαραίτητος και αποτελεί βασικό κίνητρο των γυναικών για να εμπλακούν σε σεξουαλική επαφή. Τα ερευνητικά δεδομένα όμως...
δείχνουν μια διαφορετική εικόνα.

Μελέτη σε γυναίκες που είχαν τη δυνατότητα να επιτυγχάνουν οργασμό κατά την επαφή θέλησε να διαπιστώσει ποιες είναι οι πιο ευχάριστες σεξουαλικές επαφές.
Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, οι πιο ευχάριστες επαφές ήταν εκείνες στις οποίες νιώθουν να συνδέονται με τον σύντροφό τους και όχι απαραίτητα εκείνες στις οποίες έχουν οργασμό.

Επίσης, πλήθος μελετών επιβεβαιώνει ότι το 85% των γυναικών που δεν έχουν οργασμό κατά την επαφή δηλώνει πως είναι ικανοποιημένο από τη σεξουαλική του ζωή.

Φαίνεται δηλαδή πως η πλειονότητα των γυναικών δεν θεωρεί τον οργασμό αναγκαίο για την ευχαρίστηση και ξέρουμε πια ότι τα κίνητρα των γυναικών για σεξ είναι πάρα πολλά (μια μελέτη κατέγραψε 235 διαφορετικούς λόγους για τους οποίους οι γυναίκες κάνουν σεξ), ένα μόνο εκ των οποίων είναι η σωματική εκτόνωση.

Μυαλό και σώμα. Ποιος ευθύνεται;
Οι περιγραφές του γυναικείου οργασμού για πολλά χρόνια περιορίζονταν στις σωματικές αντιδράσεις στην περιοχή της πυέλου (συσπάσεις του κόλπου, συσπάσεις στη περιοχή της λεκάνης κ.λπ). Ωστόσο, οι περιγραφές των γυναικών δείχνουν μια διάσταση του οργασμού περισσότερο ενδιαφέρουσα.
Σύμφωνα με σχετική μελέτη, οι γυναίκες συνδέουν την ευχαρίστηση του οργασμού με α) σκέψεις και συναισθήματα που νιώθουν, β) τη συνολική σωματική και ψυχική ένταση, όχι την ένταση σε συγκεκριμένα ανατομικά σημεία και γ) την ικανοποίηση από τη σχέση. Φαίνεται δηλαδή πως για τις περισσότερες γυναίκες ο οργασμός είναι μια εμπειρία με πολλές διαστάσεις, όχι μόνο σωματικές αλλά και συναισθηματικές.

Τι συμβαίνει στο σώμα;
Η διάρκεια των συσπάσεων του οργασμού, η ένταση και η συχνότητά τους δεν είναι ίδιες ούτε σε όλες τις γυναίκες ούτε σε όλους τους οργασμούς. Ορισμένες γυναίκες αισθάνονται να τις διαπερνά ένα έντονο ρίγος ηδονής, που σβήνει όμως γρήγορα. Αλλες νιώθουν μια ζεστή αίσθηση ικανοποίησης να πλημμυρίζει όλο το κορμί τους, ενώ κάποιες φτάνουν στο αποκορύφωμα της έκστασης, για να ξαναγυρίσουν σταδιακά στις απολαύσεις της φάσης της ανόδου. Η γυναίκα ανταποκρίνεται στον οργασμό με όλο της το είναι. Το ρίγος της ηδονής απλώνεται σε όλο το σώμα της, νιώθει τους γοφούς της να τινάζονται με ακούσιες κινήσεις, αισθάνεται τις συσπάσεις στα γεννητικά της όργανα, ώσπου αρχίζει να χαλαρώνει.

Ένας ή περισσότεροι;
Μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα είναι ότι πάρα πολλές γυναίκες, στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, έχουν την ικανότητα για περισσότερους από έναν οργασμούς. Ο άνδρας μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της συνουσίας, αναστέλλοντας συνειδητά την εκσπερμάτωση, ώστε η σύντροφός του να έχει περισσότερους οργασμούς, ώσπου να φτάσει και εκείνος στην κορύφωση. Αντί να χαλαρώσουν, οι γυναίκες που μπορούν να έχουν διαδοχικούς οργασμούς παραμένουν στη φάση της ανόδου, σε κατάσταση έντονης διέγερσης, φτάνοντας ξανά και ξανά όταν ερεθίζονται στο ζενίθ της ερωτικής απόλαυσης. Αντίθετα από τους άνδρες, οι γυναίκες έχουν μετά τη σεξουαλική πράξη μικρότερη τάση για κατάθλιψη και επιθυμούν περισσότερα χάδια. Ελάχιστες παρουσιάζουν «απώλεια συνείδησης» ελαφριάς μορφής -»μικρός θάνατος» είναι η ποιητική ονομασία- αμέσως μόλις τελειώσει ο οργασμός.

Το σώμα χαλαρώνει
Μετά τον οργασμό περνά κάποιος χρόνος ώσπου να επανέλθει ο κόλπος στη φυσιολογική του κατάσταση. Μπορεί να χρειαστούν δέκα με δεκαπέντε λεπτά για να ξαναβρεί το κανονικό χρώμα του και να εμφανιστούν ξανά οι πτυχές του. Η κλειτορίδα επιστρέφει στη συνηθισμένη θέση της πέντε με δέκα δευτερόλεπτα αφού σταματήσουν οι τελευταίες συσπάσεις, ενώ στο ίδιο διάστημα τα μικρά χείλη αποκτούν ξανά το χρώμα τους. Αυτά, άλλωστε, είναι τα φαινόμενα που καθρεφτίζουν την απώλεια στύσης μετά τον ανδρικό οργασμό. Η βάλανος όμως της κλειτορίδας μετά τον οργασμό παραμένει διογκωμένη πέντε με δέκα λεπτά και σε μερικές γυναίκες μισή ώρα. Αν δεν υπάρξει οργασμός, η κλειτορίδα ξαναπαίρνει το συνηθισμένο μέγεθός της πολλές ώρες μετά τη σεξουαλική πράξη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex