Κοτόπουλο κοκκινιστό

Αγαπημένο φαγάκι της Ελληνικής κουζίνας, το κοκκινιστό κοτόπουλο αυτήν την εποχή γίνεται υπέροχο, όπως και όλα τα κοκκινιστά αφού οι ντομάτες είναι γλυκές, ζουμερές και…
πάμφθηνες.
Είμαι σίγουρη πως όλοι εσείς θα έχετε και κάποια οικογενειακή συνταγή για το φαγητό αυτό, αλλά αν δεν έχετε, αυτή είναι σίγουρα μια πολύ νόστιμη!

Εμένα μου αρέσει με σπαγκετίνι, το πολύ λεπτό σπαγγέτι, αλλά πλιγούρι, ρύζι, πουρές και βέβαια πατάτες τηγανητές, όλα του πάνε γάντι. Εννοείται πως το μπόλικο τριμμένο τυράκι (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα) καθώς και το φρέσκο πιπέρι απογειώνουν το πιάτο. Με την ίδια συνταγή μπορείτε να φτιάξετε κουνέλι, μοσχάρι ή χοιρινό, καθένα βέβαια με άλλους χρόνους μαγειρέματος.

Κοτόπουλο κοκκινιστό

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμμένο σε μερίδες, χωρίς την πέτσα.
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί
  • 1 κιλό ντομάτες, οι μισες πολτοποιημένες, οι άλλες μισές ψιλοκομμένες ή τριμμένες στον τρίφτη (αν το σερβίρετε με μακαρόνια βάλτε 1.5 κιλό για να έχετε αρκετή σάλτσα)
  • 1 φύλλο δάνης, 2-3 μπαλάκια μπαχάρι, 2 μοσχοκάρφια, 1/4 κ.γ. κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλύνετε το κοτόπουλο καλά και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε 6-7 κ.σ ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα, περίπου 15 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα κρεμμύδια και αφήστε τα να μαλακώσουν λίγο πριν σβήσετε με το κρασί. Αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέστε τις ντομάτες το σκόρδο και τα μυρωδικά. Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει μια περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να έχει δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώστε καλά. Μπορεί να χρειάζεται και λίγη ζαχαρίτσα, αν οι ντομάτες έχουν πολλή οξύτητα.
  4. Σερβίρετε με μακαρόνια, πλιγούρι, ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.
http://foodjunkie.eu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex