Η θαυμαστή δύναμη των βιταμινών για όμορφο δέρμα


H  ομορφιά του δέρματος είναι η τέχνη της σύνθεσης των σωστών αγνών καλλυντικών και της σωστής διατροφής και σημαντικό παράγοντα παίζουν οι βιταμίνες. Σας παρουσιάζουμε συνοπτικά μερικά από τα οφέλη αυτών των βιταμινών...

Βιταμίνη Α

οι καλύτερες πηγές βιταμίνης Α είναι:
τα αυγά και το μουρουνέλαιο. Επίσης βρίσκεται σε αφθονία και σε άλλες τροφές όπως τα καρότα, γλυκοπατάτα, κόκκινη κολοκύθα, μπρόκολο και σπανάκι. Αυτά περιέχουν και βήτα καροτίνη που στο σώμα μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.

τα οφέλη της βιταμίνης Α στην ομορφιά: είναι το κλειδί για να προφυλάσσεται το δέρμα από το να ¨στεγνώνει” καθώς επίσης και να το βοηθά να απομακρύνει με φυσικό τρόπο τα νεκρά κύτταρα που διαφορετικά θα έφραζαν τους πόρους.


Βιταμίνη Β
οι καλύτερες πηγές βιταμίνης Β είναι:
πράσινα φυλλώδη λαχανικά, δημητριακά, κοτόπουλο, όσπρια, κόκκινο κρέας, ψάρια και μπανάνες.

τα οφέλη της βιταμίνης Β στην ομορφιά:
η βιταμίνη αυτή στηρίζει την ομορφιά του δέρματος σχεδόν σε όλους τους τομείς. Κυρίως όμως αναδομεί και αναζωογονεί το δέρμα και ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος.

Βιταμίνη C
οι καλύτερες πηγές βιταμίνης C είναι:
πορτοκάλια, καθώς και τα άλλα εσπεριδοειδή, ακτινίδια, μπρόκολο, μαϊντανός, πιπεριές, τομάτες και φράουλες.

τα οφέλη της βιταμίνης C στην ομορφιά:
η βιταμίνη C είναι εξαιρετικό αντιοξειδωτικό και τελείως απαραίτητη για ένα όμορφο λαμπερό δέρμα. Προφυλάσσει τα κύτταρα από την φθορά, προάγει την αναγέννηση των νέων κυττάρων και την καλή κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην διαδικασία της επούλωσης.  Επίσης πολύ σημαντική είναι η παρουσία της για την δημιουργία κολλαγόνου.

Βιταμίνη E
οι καλύτερες πηγές βιταμίνης E είναι: κρόκος αυγού, ηλιόσποροι, αβοκάντος, ξηροί καρποί,  πράσινα φυλλώδη λαχανικά και δημητριακά.

τα οφέλη της βιταμίνης E στην ομορφιά:
η βιταμίνη E επίσης ισχυρό  αντιοξειδωτικό και όπως και η βιταμίνη C όχι μόνο βοηθά στην προστασία των κυττάρων από την φθορά αλλά προάγει την αναγέννηση των νέων κυττάρων και την ενισχύει την διαδικασία της επούλωσης.
www.bacchia.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex