Κάνε την μετακόμιση... παιχνίδι!

Πριν ξεκινήσεις τη μετακόμιση, κατάγραψε το τι θα χρειαστείς για τη διαδικασία. Κούτες, κολλητική ταινία, φίλοι και πολύ όρεξη κρίνονται απαραίτητα. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και...
κάνε την ζωή σου πιο εύκολη!

Κούτες μπορείς να προμηθευτείς από το πιο κοντινό σου σούπερ μάρκετ, αρκεί να τις ζητήσεις μία μέρα νωρίτερα.

Χρήσιμο θα ήταν να μαρκάρεις τις κούτες με διαφορετικό χρώμα για κάθε δωμάτιο: για παράδειγμα, κόκκινο για την κρεβατοκάμαρα, πράσινο για την κουζίνα. Διαφορετικά γράψε απλώς για ποιο χώρο προορίζονται. Προσοχή: μην γράψεις απ' έξω τι ακριβώς περιέχει κάθε μία, π.χ. "ασημένιο σερβίτσιο", γιατί μπορεί να μην βρει ποτέ τον δρόμο της για το καινούργιο σπίτι.


Χώρισε τα πεδία αρμοδιότητας των φίλων που βοηθήσουν στο πακετάρισμα κάθε δωματίου.

Μην χρησιμοποιήσεις πολύ μεγάλα κουτιά, ειδικά για βιβλία, χαρτιά και πορσελάνες γιατί στο τέλος θα γίνουν ασήκωτα και εντέλει άχρηστα.

Πέταξε ή ξεφορτώσου ότι άχρηστο, φθαρμένο ή αντιπαθητικό έχει μαζευτεί με τα χρόνια, όσο είσαι ακόμη στο παλιό σπίτι.

Χρησιμοποίησε μαξιλάρια, κουβέρτες και παπλώματα για να τυλίξεις μέσα τους τα πιο εύθραυστα αντικείμενα του σπιτιού.

Προσοχή! Φρόντισε το γραφείο μεταφορών που θα επιλέξεις να είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα. Το φθηνότερο δεν είναι απαραίτητα και το καλύτερο, αφού μπορεί να βρεθείς να κουβαλάς εσύ τα πράγματά σου στον πέμπτο όροφο, αν η μεταφορική που συνεργαστείς δεν διαθέτει τον ειδικό ανυψωτικό γερανό. Έπειτα, υπάρχουν αρκετές μεταφορικές που με λίγα χρήματα παραπάνω αναλαμβάνουν οι ίδιες το πακετάρισμα. Αν τα ευρώ που διαθέτεις είναι λίγα, αγγάρεψε φίλους και γνωστούς, κατόχους αυτοκινήτου και διάθεσης. Μην ξεχάσεις να τους κεράσεις, κατόπιν.

Έφτασε η μεγάλη μέρα! Κράτησε μία μικρή κούτα για να την μεταφέρεις προσωπικά με το αυτοκίνητό σου και όχι η μεταφορική. Φρόντισε μέσα να περιέχει πλαστικά ποτήρια, ένα μπουκάλι κρασί ή ένα φακελάκι στιγμιαίου καφέ ανάλογα την ώρα, την αγαπημένη σου μουσική ή ότι άλλο θες! Τα απαραίτητα αυτά είδη θα σου χρειαστούν όταν φτάσεις στο καινούργιο σπίτι. Δεν χρειάζεται άλλωστε να ξεπακετάρεις τα πάντα αμέσως. Πιες λίγο κρασί, βάλε την αγαπημένη σου μουσική και απόλαυσε τη στιγμή, διώχνοντας το άγχος.

Μην έχεις την απαίτηση να γίνουν όλα μέσα σε μία μέρα ή μία εβδομάδα. Ειδικά αν είσαι μητέρα και έχεις δύο παιδιά να γυρίζουν ανάμεσα σε κιβώτια γεμάτα πράγματα, η αποστολή σου περνάει στο δεύτερο επίπεδο δυσκολίας. Αν βλέπεις τον καιρό να περνάει και τις κούτες να στοιχειώνουν το νέο σου σπίτι, στείλε τα παιδιά στη γιαγιά, στην πεθερά, ή ‘όπου μπορείς και φτιάξε το σπίτι που πάντα ονειρευόσουν.

Πριν ξεχάσεις δια παντός το παλιό σου σπίτι, φρόντισε να γνωρίζεις τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σου, ειδικά αν το νοικιάζεις. Το να αφήσεις το σπίτι σε καλή κατάσταση, θα σου αποφέρει ως κέρδος τα χρήματα που έδωσες για εγγύηση, όταν το πρωτονοίκιασες. Μην αφήσεις χρέη σε λογαριασμούς του σπιτιού, ειδικά αν είναι στο όνομά σου. Θα σε κυνηγάνε και αυτοί και ο σπιτονοικοκύρης σου για μια ζωή. 

Ειδοποίησε έγκαιρα τον ιδιοκτήτη για την απόφασή σου να φύγεις γιατί σε περίπτωση αθέτησης συμβολαίου, θα βρεθείς να πληρώνεις τσάμπα ενοίκια. Φυσικά, οι υποψήφιοι ενοικιαστές μπορούν να ξεναγούνται στο σπίτι που αφήνεις, μόνο όμως κατόπιν συνεννόησης μαζί σου και σε ώρες που εσύ θα προτείνεις!

Άντε και καλορίζικο!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex