Τα πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ

Καθημερινή συνήθεια και ανάγκη, το μακιγιάζ είναι ο μόνιμος σύντροφος για τις περισσότερες γυναίκες. Αν θέλετε όμως να είστε πάντα όμορφη και περιποιημένη, πρέπει να προσέξετε ορισμένα σημαντικά σημεία...
τα οποία μπορούν να χαλάσουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα. To μακιγιάζ, όπως και το ντύσιμο, έχει τη δική του μόδα. Αν δεν έχετε αλλάξει λουκ τον τελευταίο καιρό, φροντίστε να ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις σε ένα κατάστημα καλλυντικών και προσαρμόστε τες στο δικό σας στυλ.

Λίγες γυναίκες μπορούν να τολμήσουν την εκκεντρικότητα στην εμφάνιση. Πρέπει να είναι πολύ νέες και πολύ όμορφες! Για όλες τις υπόλοιπες η καλύτερη λύση είναι το μέτρο. Προσοχή λοιπόν στο έντονο κόκκινο κραγιόν, στα πλατινέ μαλλιά, στις χρυσές σκιές στα μάτια, στο υπερβολικό μπότοξ, στο βαρύ, θεατρικό μακιγιάζ. Να θυμάστε ότι η φυσικότητα είναι πάντα ακαταμάχητο όπλο γοητείας σε όλες τις ηλικίες. 

Ακόμα και το πιο προσεγμένο μακιγιάζ δεν θα δείξει αν η επιδερμίδα του προσώπου είναι ξηρή και απεριποίητη. Υπάρχουν πολλά προϊόντα για να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, είτε πρόκειται για λιπαρότητα και σπυράκια ή αφυδάτωση. Κάντε τακτικά πίλινγκ στο δέρμα ώστε να αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα και επιλέξτε καλλυντικά που να ταιριάζουν με τον τύπο της επιδερμίδας σας. 

1 Απεριποίητα χέρια και φαγωμένα νύχια
Το μανικιούρ σας πρέπει να είναι πάντα άψογο, και η επιδερμίδα των χεριών απαλή. Αν το βερνίκι νυχιών έχει αρχίσει να χαλάει, αφαιρέστε το με λίγο ασετόν και περάστε μια διάφανη βάση. Πρωί και βράδυ απλώστε μια πλούσια θρεπτική κρέμα στα χέρια σας για να είναι υδατωμένη η επιδερμίδα.

2 Λάθος χρώμα μέικαπ
Ένα λάθος χρώμα στο πρόσωπό σας σίγουρα δεν θα σας κολακέψει. Φροντίστε να διαλέγετε πάντα μια απόχρωση όσο γίνεται πιο κοντά στο φυσικό σας χρώμα με ρευστή υφή που να απλώνεται εύκολα. Αποφύγετε το μέικαπ με υπερβολική κάλυψη, που τονίζει τις ατέλειες.

3 Λάθος μολύβι χειλιών
Αν το μολύβι με το οποίο σχηματίζετε το περίγραμμα των χειλιών κάνει υπερβολική αντίθεση με το χρώμα του κραγιόν, το αποτέλεσμα δεν θα είναι ωραίο. Τα δυο χρώματα πρέπει να είναι παρόμοια και να φροντίσετε να σβήσετε τη γραμμή με κατεύθυνση το κέντρο των χειλιών.

4 Μαλλιά με ψαλίδα και διχρωμίες στη βαφή
Ακόμα και αν θέλετε να αφήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν, φροντίστε να επισκέπτεστε τακτικά το κομμωτήριο για να κόβετε τις άκρες και με κανέναν τρόπο μην αφήνετε τη ρίζα να μεγαλώνει αν τα βάφετε. Είναι από τα χειρότερα λάθη ομορφιάς για μια γυναίκα.

5 Τα πασαλειμμένα χρώματα
Το αϊλάινερ που χάνει το σχήμα του στη διάρκεια της ημέρας, η σκιά που ξεθωριάζει και μπαίνει στις πτυχώσεις του βλέφαρου, η μουτζουρωμένη μάσκαρα, είναι τα χειρότερα που μπορούν να συμβούν στο μακιγιάζ σας. Για να τα αποφύγετε, απλώστε πρώτα μια ειδική βάση στα βλέφαρα για να κρατήσει η σκιά και ανανεώστε το μακιγιάζ στη διάρκεια της ημέρας.

6 Μαδημένα φρύδια
Τα πολύ λεπτά φρύδια δεν είναι πλέον της μόδας και δεν κολακεύουν κανένα πρόσωπο. Φροντίστε τα φρύδια σας να είναι πάντα ομοιόμορφα, να μην υπάρχουν κενά και να μην πετάνε τριχούλες.

7 Mάσκαρα με γρομπαλάκια
Η μάσκαρα είναι απαραίτητη για ένα άψογο μακιγιάζ, αλλά αν δεν απλώνεται σωστά, το αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικό. Είναι ένα ευαίσθητο προϊόν που αρχίζει να χαλάει από την πρώτη μέρα που το ανοίγετε και δεν διαρκεί παρά μερικούς μήνες. Φροντίστε λοιπόν να ανανεώνετε συχνά τη μάσκαρα για να έχετε μακριές και πυκνές βλεφαρίδες, χωρίς γρομπαλάκια.

Νέλλη Παρασκευοπούλου
Πηγή: ΈΘΝΟΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex