Δίαιτα: Άγχος και φόβος για το αν θα πετύχει.


Στη ζωή μας κάθε μέρα θέτουμε νέους στόχους και προσπαθούμε για το καλύτερο , είτε είναι στη δουλειά μας, είτε στα προσωπικά μας ή γενικά σε νέες προκλήσεις που παρουσιάζονται.
Οποιοδήποτε...
νέο ξεκίνημα, συνήθως ακολουθείται από το αίσθημα Φόβου – Ανασφάλειας – Άγχους.
Προσπαθούμε να φανούμε δυνατοί , θέλουμε να ανταπεξέλθουμε, αλλά φοβόμαστε ότι δε θα είμαστε αρκετοί. Απελπιζόμαστε γιατί νιώθουμε ότι θα μπορούσαμε να δώσουμε παραπάνω. Και οι κρίσεις πανικού είναι αναπόσπαστο κομμάτι !

Πως θα καταφέρουμε να αλλάξουμε όλα αυτά τα μίζερα αισθήματα και να νιώσουμε Δύναμη – Πάθος – Αισιοδοξία?
Στη Δίαιτα.
Η πορεία και η αποτελεσματικότητα μια Δίαιτας εξαρτάται άμεσα από το πόσο καλά θα μάθουμε να μετριάζουμε αυτά τα αισθήματα.
Και εδώ έρχεται ο ρόλος του διαιτολόγου. Η δίαιτα διέπεται από τους κανόνες υγιεινής διατροφής, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του πελάτη – ασθενή , καθοδηγώντας κάθε φορά τα συναισθήματα του πελάτη προς όφελος της δίαιτας.

Όταν ξεκινάμε μια δίαιτα νιώθουμε Άγχος και φόβο.
Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή ή όχι για δίαιτα, μην αναβάλεις ποτέ τίποτα για την επόμενη μέρα!
Νιώθω ότι θέλω να αλλάξω … από αυτή τη στιγμή ξεκινάω! Ο ενθουσιασμός, μπορεί να μας γεμίσει με απίστευτη ενέργεια.
Δε σταματάμε ποτέ να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας στα κιλά που θα θέλαμε. Δε χαλαρώνουμε από το στόχο μας, αλλά χαλαρώνουμε από όλα τα εμπόδια που έχουμε στο μυαλό μας γιατί, σίγουρα θα έρθουν… αλλά θα περάσουν!

Νιώθουμε απελπισία, δε θα αντέξω να τελειώσω τη δίαιτα !
Κατά τη διάρκεια της δίαιτας, θα υπάρξουν στιγμές που θα λυγίσεις, θα νευριάσεις, θα πιεστείς… πρέπει να γνωρίζεις όμως ότι είναι στιγμές!
Τη μια στιγμή, τα βλέπεις όλα δύσκολα , την επόμενη μέρα είσαι γεμάτος αισιοδοξία, σα να είσαι έτοιμος να κάνεις τα πάντα!

Προσπερνάς αυτές τις κρίσεις απελπισίας και συνεχίζεις, δε τρέχει και τίποτα στις 4 βδομάδες δίαιτας να χαλάσεις 2 – 3 μέρες , πάλι είσαι κερδισμένη από την προσπάθεια!
Ο φόβος του ¨ κλεψίματος ¨.
θα συμβεί , είναι το μόνο σίγουρο, θα συμβαίνει συνέχεια! .. ο διαιτολόγος, είναι ο πρώτος και ίσως ο μόνος που θα σε καταλάβει και μπορεί να σε βοηθήσει, στο να χειρίζεσαι αυτές τις καταστάσεις. Προσπάθησε να δεις τον διαιτολόγο σα συνεργό στο έγκλημα και όχι σαν αστυνόμο!

Όταν χαλάσεις τη δίαιτα, απλά το προσπερνάς και συνεχίζεις το πρόγραμμα όπως έχει, σα να μην έγινε! Αν αγχωθείς και νιώσεις τύψεις ή νιώσεις αδύναμος στο να βγάλεις τη δίαιτα, απλά το έχασες το παιχνίδι!
Το λίγο κλέψιμο, δε θα χαλάσει όλη τη δίαιτα, το θέμα είναι να συζητάς με το διαιτολόγο, για να γνωρίζει και να είναι σε θέση να μπορεί να σε βοηθήσει και να σε καθοδηγεί!

Η σχέση Διαιτολόγου – Πελάτη , είναι μια σχέση γεμάτη αντιθέσεις.
- δε μπορώ άλλο 
– μπορείς να καταφέρεις τα πάντα και έχεις ήδη χάσει 10 κιλά!
- δε θέλω 
– δε θέλεις να φτιάξεις το σώμα που ονειρεύεσαι ? αφού μπορείς ?
- κουράστηκα 
– Νομίζω , έχεις πολύ ενέργεια ακόμα! Οι υπόλοιποι δεν έχουν κάτι παραπάνω από σένα !

Μέσα από την κόντρα θα βγει η καλύτερη δουλειά!!!
η δίαιτα θέλει ΔΥΝΑΜΗ – ΠΑΘΟΣ – ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και είναι αισθήματα που όλοι τα έχουμε, το θέμα είναι να μάθουμε να τα ελέγχουμε!!!
Καλή συνέχεια σε όσους κάνουν δίαιτα .. καλή αρχή σε όσους ξεκινήσουν τώρα!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex