Υλικά...
Εκτέλεση…
Πλύντε το σπανάκι και χωρίς να το πολυστραγγίσετε, κόψτε σε λουρίδες περίπου 2 εκ. Σε απλωτή μεγάλη κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι και μέτρια φωτιά βάλτε το λάδι και το σκόρδο. Προσθέστε τα φύλλα σπανάκι λίγα-λίγα και ανακατέψτε να μαραθούν, προσθέτοντας κι άλλα καθώς μένει χώρος στην κατσαρόλα. Όταν βάλετε όλα τα χόρτα και μαραθούν προσθέστε το πιπέρι.
Δυναμώστε τη φωτιά να στεγνώσουν τα χόρτα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180˚C. Ανοίξτε το κανταΐφι και χωρίστε στα δύο. Βρέξτε με ελαιόλαδο και με τα δάχτυλα ανακατώστε να πάει παντού. Βάλτε το μισό σε επιφάνεια εργασίας να σχηματίσετε παραλληλόγραμμο. Βάλτε πάνω στο κανταΐφι το μισό σπανάκι και το μισό από το τυρί. Γυρίστε σε ρολό, πιέζοντας να κλείσετε μέσα στο κανταΐφι τη γέμιση.
Τοποθετήστε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο, με την ένωση προς τα κάτω. Φτιάξτε ένα ακόμη ρολό, με το υπόλοιπο κανταΐφι, σπανάκι και τυρί. Ψήστε 20’ ή περισσότερο να ροδίσει το κανταΐφι. Αφήστε να κρυώσει λίγο και κατόπιν κόψτε ροδέλες για αν σερβίρετε.