Ρυτίδες: Μάθε πώς να τις καθυστερήσεις!

Μπορεί ακόμα να είσαι μικρή για να ανησυχείς για τις ρυτίδες, όμως από τώρα πρέπει να φροντίζεις για την κατάσταση της επιδερμίδας σου στο μέλλον. Μπορείς εύκολα να καθυστερήσεις τα σημάδια...
του χρόνου χωρίς να ξοδέψεις χρόνο και χρήμα, απλά προσέχοντας λίγα καθημερινά λαθάκια!

Άλλαξε πλευρό!
Γνώριζες ότι ο ύπνος σε μπρούμυτη στάση μπορεί να σου προκαλέσει ρυτίδες; Κι όμως! Πιέζοντας καθημερινά το πρόσωπό σου στο μαξιλάρι είναι πιθανό να αποκτήσεις μόνιμες γραμμές. Η ανάσκελη στάση ή η συχνή αλλαγή των στάσεων κατά την διάρκεια του ύπνου είναι μια καλή λύση! Επίσης, μπορείς να αντικαταστήσεις τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες σου με μεταξωτές που είναι πιο απαλές και δεν ταλαιπωρούν το δέρμα σου.

Να θυμάσαι: Το σημαντικότερο είναι ο καλός ύπνος. Η έλλειψη του νυχτερινού ύπνου μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στην επιδερμίδα σου, εφόσον τότε γίνεται η σημαντικότερη ανανέωση και επανόρθωση της επιδερμίδας.

Γλυκές αμαρτίες!
Δυστυχώς η ζάχαρη είναι αιτία πολλών κακών! Εκτός από τα περιττά κιλά που δύσκολα θα χάσεις, μπορεί να σου προκαλέσει μικροφλεγμονή στα κύτταρα, που προκαλούν ρυτίδες, χαλάρωση και ανομοιόμορφο χρώμα. Μη στερηθείς τις γλυκιές ατασθαλίες, απλά εμπλούτισε τη διατροφή σου με φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία για να εξισορροπήσεις την αρνητική δράση της ζάχαρης.
Στην υγεία σου, αλλά με μέτρο!
Η επιδερμίδα σου μετά από ξενύχτι και αλκοόλ δεν είναι και τόσο φρέσκια. Είναι αφυδατωμένη και η μη σωστή ενυδάτωση προκαλεί λεπτές γραμμές. Χρησιμοποίησε μια κρέμα ή σέρουμ με βιταμίνη C.

Ήλιε μου, ήλιε μου!
Γνώριζες ότι οι επιπτώσεις του ήλιου δρουν αθροιστικά από την παιδική σου ηλικία; Όντως ισχύει. Γι’ αυτό η κρέμα με SPF σου είναι απαραίτητη όσο σκουρόχρωμη κι αν είσαι. Όσο πιο πολύ εκτίθεσαι στον ήλιο, τόσο πιο έντονα θα είναι τα σημάδια του στην επιδερμίδα σου στο μέλλον. Αν τα σημάδια αυτά είναι ήδη ορατά, χρησιμοποίησε κρέμα νυχτός με ρετινόλη που θα επανορθώσει την επιδερμίδα σου.

Μην περιμένεις πρώτα να εμφανιστούν!
Μπορείς να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου χρησιμοποιώντας από τώρα προϊόντα που ταιριάζουν με την ηλικία σου και το δέρμα σου. Χρησιμοποίησε ενυδατική κρέμα με SPF ή καλλυντικά με αντιοξειδωτικές ουσίες (όπως βιταμίνη Ε) που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι η βασική αιτία της πρόωρης γήρανσης. Άλλωστε τα προϊόντα αυτά θα βελτιώσουν την ποιότητα και το χρώμα της επιδερμίδας σου και το make-up θα στρώνει καλύτερα!

Να θυμάσαι: Πιο εύκολο είναι προλαμβάνεις τις ρυτίδες παρά να τις σβήνεις όταν εμφανιστούν!
Όσο πιο ακριβά, τόσο πιο καλά;
Είναι μύθος ότι τα ακριβά προϊόντα περιποίησης είναι και πιο αποτελεσματικά. Ακόμα και τα πιο οικονομικά από λιγότερο γνωστές εταιρίες που τα βρίσκουμε στα φαρμακεία ή στα σούπερ μάρκετ έχουν αντιγηραντικά στοιχεία! Για να διαλέξεις το σωστό προϊόν μην κοιτάς την τιμή αλλά την σύνθεσή του: ρετινόλη,  Α υδροξύ, βιταμίνη C, γλυκολικό οξύ.

Μη φοβάσαι κι ας τσιμπάει!
Είναι φυσιολογικό κάποια προϊόντα αντιγήρανσης να σε “τσιμπάνε” ή να σε γαργαλάνε κατά την εφαρμογή τους. Αυτό οφείλεται στο συστατικό Α υδροξύ που εμπεριέχεται. Οι κοκκινίλες και οι ερεθισμοί υποχωρούν μέσα σε μισή ώρα. Εάν, όμως, επιμένουν τότε το προϊόν είναι πολύ δυνατό για το δέρμα σου. Καθάρισε το πρόσωπό σου με ήπιο καθαριστικό και πέρασε το με λίγη λοσιόν με κορτιζόνη που θα σε ανακουφίσει (αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών). Αν και πάλι ο ερεθισμός δεν υποχωρήσει, συμβουλέψου άμεσα τον δερματολόγο σου.

Καν’ το σωστά!
Οι αντιγηραντικές κρέμες πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά αλλιώς υπάρχει κίνδυνος ακμής! Πώς να το αποφύγεις: Άπλωσε ακριβώς την ποσότητα της κρέμας που χρειάζεσαι για να καλύψεις το πρόσωπο και το λαιμό. Όχι περισσότερο αλλιώς θα επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου και την τσέπη σου!

Συμβουλή: Μην συνδυάζεις πολλά προϊόντα μαζί. Ένα προϊόν με αντιγηραντική δράση είναι αρκετό για την πρόληψη των ρυτίδων. Για να καταπολεμήσεις την ακμή και τις λεπτές γραμμές του προσώπου είναι αρκετή μια κρέμα με ρετινόλη που θα διώξει τα νεκρά κύτταρα και θα βοηθήσει την διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης. Μην ξεχνάς να κρατάς την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη χειμώνα-καλοκαίρι! Το νερό ας γίνει ο καλύτερος φίλος σου και θα εκτιμήσεις τις ευεργετικές του ιδιότητες!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex