10 Tips για όμορφα νύχια

Τα όμορφα νύχια αποτελούν ουσιαστικό μέρος μιας ολοκληρωμένης περιποιημένης εμφάνισης. Ανεξάρτητα όμως από το πόσο καλά ντυμένοι είστε ή πόσο περιποιημένα είναι τα μαλλιά σας, μια καλή εμφάνιση μπορεί να...
χαλάσει αμέσως, εάν δεν διαθέτουμε υγιή και όμορφα νύχια. Εδώ θα δείτε 10 tips για πραγματικά όμορφα νύχια.

1. Σωστή διατροφή: Ο ρυθμός με τον οποίο μεγαλώνουν τα νύχια καθορίζεται από το πώς θρεπτική και υγιεινή διατροφή είναι. Όταν λείπουν θρεπτικά συστατικά θα εμφανιστούν ακόμα και στα νύχια, όπως συμβαίνει στα μαλλιά και το δέρμα. Για όμορφα νύχια, η διατροφή πρέπει να είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά. Επιπλέον, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό

2. Πάρτε συμπληρώματα βιταμίνης αν σας λείπουν: Η βιταμίνη Β, ο σίδηρος και το ασβέστιο είναι σημαντικά στοιχεία για την υγεία των νυχιών, έτσι εάν λείπουν από τη διατροφή σας, θα μπορούσατε να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής καθημερινά. Πάρτε βιταμίνη Ε, η οποία είναι απαραίτητη για τα όμορφα νύχια, αλλά και για την υγεία του δέρματος.

3. Μην τρώτε τα νύχια σας: Ανεξάρτητα από το πόσο υγιής είναι η διατροφή σας και πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα νύχια μας, θα πρέπει να προσπαθήσετε να κόψετε αυτή τη  φοβερή συνήθεια. Γιατί κάνουν τα νύχτα μας εύθραυστα και αδύναμα, έτσι ώστε να σπάνε εύκολα. Όταν σας έρθει η “τρέλα” τσίχλες… θα έχετε μια ωραία αναπνοή και τα νύχια σας υγιή!

4. Πρόληψη των ζημιών: Όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι, όπως το πλύσιμο των πιάτων, καλό θα είναι να φοράτε γάντια. Γιατί τα καθαριστικά και τα απορρυπαντικά μπορεί να στεγνώσουν στο δέρμα και να αποδυναμώσουν τα νύχια σας. Όταν τελειώσετε τις δουλειές σας, βάλτε κρέμα χεριών. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείτε τα χέρια σας απαλά και όμορφα.

5. Ενίσχυση για όμορφα νύχια: Διαλύοντας σε ένα λίτρο νερό -περίπου- μισή κουταλιά της σούπας αλάτι, και βυθίστε τα χέρια σας σε ένα μπολάκι για 20 λεπτά. Είναι μια “δυνατή” προστατευτική μάσκα, η οποία θα ενισχύσει τα νύχια σας. Σε περίπτωση που το κάνετε καθημερινά θα δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

6. Προσοχή στους μύκητες: Υγρασία μπορεί να προκαλέσει μύκητες που θα βλάψουν τα νύχια σας. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να στεγνώνετε καλά τα χέρια σας και τα πόδια σας, μετά το μπάνιο ή το ντους να τα σκουπίζετε πολύ καλά.

7. Κόψτε συχνά τα νύχια σας: Πάντα να χρησιμοποιείτε ψαλιδάκι μανικιούρ και νυχοκόπτη, ώστε να περιποιηθείτε σωστά τα νύχια σας. Αφαιρέστε τη βρωμιά κάτω από τα νύχια και με το ψαλιδάκι σας κόψτε τις παρανυχίδες. Λιμάρετε και είστε έτοιμες για βάψιμο.

8. Ενυδατώστε τα χέρια σας: Όποτε τα χέρια σας τα αισθάνεστε ξηρά, ή το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, τρίψτε τα με βαζελίνη, καστορέλαιο, ή με την κρέμα χεριών σας.

9. Χρησιμοποιήστε βάση όταν βάψετε τα νύχια σας: Η βάση είναι το α και το ω όταν βάφετε τα νύχια σας. Η βάση βοηθάει να μένουν τα νύχια σας υγιή, να αναπνέουν και να μην έρχετε το βερνίκι σε επαφή με νύχια σας.

10. Μην χρησιμοποιείτε σκληρό ασετόν: Να χρησιμοποιείτε ένα ασετόν που περιέχει λάδι ή γλυκερίνη. Είναι πιο φιλικό με τα χέρια και δεν τα ξεραίνει. Αν τα νύχια σας είναι πολύ μαλακά/λεπτά, χρησιμοποιείστε ασετόν χωρίς λάδι.
Αυτά είναι μερικές απλέ συμβουλές για να διατηρήσετε τα νύχια σας όμορφα και υγιή. Από εσάς εξαρτάτε αν θα τις ακολουθήσετε…
Μαρία Α. Στ.
madeinheartbeauty.wordpress.com 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex