Πεντικιούρ γρήγορα και σωστά

Πεντικιούρ τώρα που χειμωνιάζει; Ναι! Τα πόδια μας έχουν ανάγκη από περιποίηση όλο το χρόνο. Ταλαιπωρούνται περισσότερο από κάθε άλλο μέλος του σώματός μας, αφού...
κλείνονται όλη μέρα στα παπούτσια και σηκώνουν όλο το βάρος μας. Φρόντισέ τα!


Τι θα χρειαστείς:
Μια λεκάνη με χλιαρό νερό, μια πετσέτα, ένα μεταλλικό τρίφτη ποδιών, ένα νυχοκόπτη, μία χοντρή χάρτινη λίμα, ένα «μπάφερ» (τετράγωνη συνθετική, μαλακή ελαφρόπετρα, που η επιφάνειά της είναι σαν πολύ λεπτό γυαλόχαρτο και χρησιμοποιείται για τη λείανση της επιφάνειας των νυχιών), ένα μαλακτικό για τα πετσάκια, ένα ειδικό εργαλείο-ξυλάκι για τα πετσάκια, μία λιπαρή ενυδατική κρέμα, μία διάφανη βάση νυχιών, ένα βερνίκι σε χρώμα της αρεσκείας σου και ειδικά διαχωριστικά δαχτύλων.

Βήμα 1:
(Αν τα νύχια των ποδιών σου είναι βαμμένα, ξέβαψέ τα με λίγο βαμβάκι και ήπιο ξεβαφτικό νυχιών)
Κόψε τα νύχια των ποδιών σου στο μήκος που θέλεις με την βοήθεια του νυχοκόπτη. Έπειτα, διόρθωσε το σχήμα τους με την λίμα έτσι ώστε να μην εξέχουν γωνίες.

Βήμα 2:
Βούτηξε τα πόδια στην λεκάνη με το χλιαρό νερό (μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις στο νερό χυμό λεμονιού ή baby oil). Κράτησέ τα εκεί για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Βήμα 3:
Βγάλε τα πόδια σου από το νερό και σκούπισέ τα απαλά με την πετσέτα.

Βήμα 4:
Άπλωσε στα νύχια σου το ειδικό μαλακτικό για τα πετσάκια. Μέχρι να δράσει, μπορείς να τρίψεις τις φτέρνες σου και τα σκληρά σημεία του πέλματος με τον μεταλλικό τρίφτη.

Βήμα 5:
Απομάκρυνε τα πετσάκια με το εργαλείο-ξυλάκι από όλα τα νύχια. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε το μπάφερ για να λειάνεις την επιφάνεια των νυχιών και να στρώσει καλά το βερνίκι σου.

Βήμα 6:
Άπλωσε στο πέλμα και τις φτέρνες σου την ενυδατική κρέμα. Κάνε απαλό μασάζ στα πόδια που θα βοηθήσει την κρέμα να απορροφηθεί τελείως και εσένα να χαλαρώσεις!

Βήμα 7:
Χώρισε τα δάχτυλά σου με το ειδικό διαχωριστικό. Πέρασε μια στρώση από την διαφανή βάση για βερνίκι. Μην ξεχνάς την βάση πριν βάψεις τα νύχια σου, αλλιώς τα νύχια θα κιτρινίσουν! Άσε την βάση 2 λεπτά για να στεγνώσει.

Βήμα 8:
Άπλωσε 2 στρώσεις από το αγαπημένο σου βερνίκι! Αν είσαι πολύ βιαστική, χρησιμοποίησε βερνίκια που στεγνώνουν γρήγορα ή ειδικά προϊόντα που βοηθούν το βερνίκι να στεγνώσει.

Σε περίπτωση που έχεις παρατηρήσει περίεργο χρώμα στα νύχια των ποδιών σου, κακή οσμή, παρωνυχίδες ή το νύχι μεγαλώνει μέσα στο δέρμα, καλύτερα να επισκεφθείς έναν ειδικό που θα σε βοηθήσει να λύσεις το πρόβλημα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex