Τεστ αίματος προβλέπει τον καρκίνο του μαστού έως και δέκα χρόνια πριν εκδηλωθεί!

Ο γνωστός Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Δημήτρης Τριχόπουλος, είναι ανάμεσα στην ομάδα των επιστημόνων που αναπτύσσει ένα νέο τεστ αίματος το οποίο θα εντοπίζει έγκαιρα, έως και...
10 χρόνια πριν εκδηλωθεί, τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες...

Χάρη στο νέο τεστ τονίζουν, θα είναι δυνατός ο έγκαιρος διαγνωστικός έλεγχος των γυναικών στο μέλλον.
Το τεστ εστιάζει στον τρόπο που το συγκεκριμένο γονίδιο, με την ονομασία ΑΤΜ, αλλάζει υπό την επίδραση παραγόντων του περιβάλλοντος, όπως το αλκοόλ, η ακτινοβολία, το κάπνισμα, η μόλυνση και οι ορμονικές μεταβολές - μία διαδικασία γνωστή στη βιολογία ως "επιγενετική".

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι περίπου μία στις πέντε γυναίκες έχουν ένα τέτοιο επιγενετικό "διακόπτη" που διπλασιάζει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.
Η ομάδα των επιστημόνων, ανέλυσε δείγματα αίματος από 1.380 γυναίκες διαφόρων ηλικιών, από τις οποίες οι 640 τελικά ανέπτυξαν καρκίνο του μαστού. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το εν λόγω γονίδιο στα λευκοκύτταρα, το οποίο, υπό την επίδραση του περιβάλλοντος, υφίσταται βιοχημικές τροποποιήσεις την λεγόμενη διαδικασία της μεθυλίωσης, η οποία αποτελεί πιθανό προμήνυμα του καρκίνου.

Οι γυναίκες με τα υψηλότερα επίπεδα μεθυλίωσης του γονιδίου ΑΤΜ έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού σε σχέση με αυτές που έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα μεθυλίωσης του συγκεκριμένου γονιδίου.

Η πρόβλεψη του καρκίνου από τα αιματολογικά τεστ έγινε κατά μέσο όρο τρία χρόνια πριν τη διάγνωσή της νόσου. Σε ορισμένες περιπτώσεις η μεθυλίωση του γονιδίου συνέβη και εντοπίστηκε από το τεστ μέχρι και 11 χρόνια πριν διαγνωστεί για πρώτη φορά ο όγκος στο στήθος. Τα αποτελέσματα ήσαν ιδιαίτερα σαφή για τις γυναίκες κάτω των 60 ετών.
http://www.thestival.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex