Συμβουλές για ατμόλουτρο προσώπου

Το ατμόλουτρο προσώπου είναι εξαιρετικό για όλους τους τύπου δέρματος ειδικά για το ξηρό.
Δεν ενδείκνυται μόνο εάν υπάρχουν ευρυαγγεία ή τάση για δύσπνοια.
Ένα καλό ατμόλουτρο μπορεί να συνδυαστεί...
και με βότανα όπως π.χ δεντρολίβανο, χαμομήλι, βασιλικό ή λεβάντα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.


Πριν ξεκινήσετε το ατμολουτρό σας, καθαρίστε καλά το πρόσωπο σας με ένα απαλό τζελ ή σαπούνι και στεγνώστε το ελαφρά. Πάντα να πλένεστε με ζεστό νερό και μετά να ξεπλένεστε με χλιαρό προς δροσερό νερό.

Υπάρχουν ειδικές συσκευές για ατμόλουτρο, αλλά εάν δεν έχετε κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να στεναχωριέστε. Απλά γεμίζετε ένα μεσαίο κατσαρολάκι με φιλτραρισμένο νερό και το αφήνετε να βράσει. Τώρα μπορείτε εάν θέλετε να προσθέστε το βότανο της επιλογή σας όπως για παράδειγμα ένα κλαράκι δεντρολίβανο ή θυμάρι ή λεβάντα (για λιπαρό, μεικτό, κανονικό δέρμα), χαμομήλι (για ξηρό δέρμα).

Επίσης μπορείτε να προσθέσετε στο νερό και 1 κουταλιά σούπας βάμμα εχινάτσιας για να ωφεληθείτε από την αντιβακτηριδιακή της ιδιότητα. Απομακρύνετε το κατσαρολάκι από την φωτιά, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε το να μείνει έτσι για 3-4 λεπτά. Ξεσκεπάστε το, αφήστε τον πρώτο ατμό να δραπετεύσει για να μην σας κάψει, σκεπάστε καλά το κεφάλι σας με μια πετσέτα έτσι ώστε να μην αφήνει τον ατμό να φεύγει μακριά και προσεκτικά αφήστε το πρόσωπο σας να μείνει πάνω από τον ατμό που έρχεται από το κατσαρολάκι.

Μην πάτε το πρόσωπο πολύ κοντά δεν είναι καθόλου απαραίτητο αντίθετα μείνετε σε μια απόσταση που να σας είναι ευχάριστη η επαφή με τον ατμό. Μείνετε για 3 λεπτά μετά απομακρυνθείτε για άλλα 3 και επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει ο ατμός. Τέλος σκουπίστε ελαφρά το πρόσωπο σας και ψεκαστείτε με μια λοσιόν. Σε αυτό το σημείο έχετε την επιλογή να προχωρήσετε σε εφαρμογή μίας μάσκας ομορφιάς ή να απλώσετε κρέμα ή φυτικό έλαιο.
www.bacchia.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex