Πως να αποκτήσετε λαμπερά μαλλιά

Σίγουρα πολλές φορές έχετε θαυμάσει τα λαμπερά μαλλιά των ηθοποιών στις ταινίες, στις διαφημίσεις ή στις φωτογραφίες των περιοδικών. Ακολουθήστε τις συμβουλές που σας προτείνουμε και θα...
διαπιστώσετε πως δεν χρειάζεται να έχετε προσωπικό hair stylist για να κάνετε και τα δικά σας μαλλιά να λάμπουν.

Η ψαλίδα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που μειώνουν τη λάμψη των μαλλιών σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προγραμματίζετε συχνά μία επίσκεψη στο κομμωτήριο για κούρεμα. Δε χρειάζεται να τα κόψετε πολύ κοντά, ακόμα κι ένας πόντος θα κάνει τη διαφορά.

• Δώστε μεγάλη προσοχή στο χρώμα που θα επιλέξετε να βάψετε τα μαλλιά σας. Είναι γεγονός πως τα σκούρα μαλλιά δείχνουν πιο λαμπερά από τα ξανθά. Αν παρόλα αυτά είστε λάτρεις των ξανθών αποχρώσεων, μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα σε ζεστούς χρυσαφένιους τόνους.

• Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία και στη λάμψη των μαλλιών μας. Τα σκούρα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο είναι πλούσια σε βιταμίνες A και C και ενισχύουν την παραγωγή σμήγματος στο τριχωτό μέρος της κεφαλής.

• Αν χρησιμοποιείτε ισιωτικό σίδερο, πιστολάκι ή άλλα θερμαντικά εργαλεία styling, προσπαθήστε να τα περιορίσετε γιατί ταλαιπωρούν τα μαλλιά. Καλό θα ήταν επίσης πριν τη χρήση τους να ψεκάζετε τα μαλλιά σας με ένα ειδικό προστατευτικό σπρέι.

• Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές φόρμουλες για εντατική ενυδάτωση και λάμψη ή μάσκες μαλλιών που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο ή ακόμα καλύτερα να τις φτιάξετε μόνες σας από αγνά υλικά.
• Προτιμήστε να λούζετε και να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό γιατί το ζεστό ανοίγει τα λέπια της τρίχας κι έτσι η επιφάνειά της παύει να είναι λεία.

• Όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα, απλώστε στις άκρες τους μερικές σταγόνες σιλικόνη.

• Βυθίστε τα μαλλιά σας σε ένα δοχείο με μπύρα η οποία βοηθά στο να κλείνουν τα λέπια της τρίχας και προσθέτει αξεπέραστη λάμψη. Αφήστε τα να στεγνώσουν και χρησιμοποιήστε σαμπουάν και conditioner.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex