Κοτόπιττα-να γλείφεις τα δάχτυλα σου

ΥΛΙΚΑ για 6-8 άτομα ως πρώτο πιάτο ή 4-5 ως κυρίως

1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες, χωρίς πέτσα
1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα...

200γρ καλής ποιότητας κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο
4 αβγά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
λίγο γάλα
αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να ροδίσει. Αφαιρέστε το και βάλτε το στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά (ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη ελαιόλαδο). Έπειτα, προσθέστε και το κοτόπουλο στην κατσαρόλα μαζί με 1 φλιτζάνι νερό, κλείστε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 1-1.5 ώρα μέχρι να μαλακώσει πολύ.

Βγάλτε προσεχτικά το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και με τα χέρια σας ξεψαχνίστετο σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε στο μπολ τα κρεμμύδια (προσέχοντας όμως να μην έχουν κάποιο κομματάκι κόκκαλο) καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης (αβγά, τυρί). Αν η γέμιση σας φαίνεται πολύ στεγνή, προσθέστε λίγο γάλα.

Αλατοπιπερώστε με προσοχή (γιατί το τυρί είναι ήδη αλμυρό). Το πιπέρι είναι σημαντικό στη συνταγή και καλύτερα να είναι φρεσκοτριμμένο.
Αλείψτε ένα ταψάκι περίπου 36X24 εκατοστά με λάδι και απλώστε ένα φύλλο αφήνοντας λιγάκι να περισσεύει γύρω γύρω. Αλείψτε το με λάδι και επαναλάβετε για τα πρώτα 5-6 φύλλα. Απλώστε προσεκτικά τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια και γυρίστε τα κάτω φύλλα που περισσεύουν έτσι ώστε να αγκαλιάσουν τη γέμιση.

Τελειώστε με τα υπόλοιπα φύλλα (αλείφοντας πάντα με λάδι) και προσέχοντας να τα διπλώνετε τακτικά ώστε να είναι όμορφη η πίττα σας όταν ψηθεί. Χαράξτε τη σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 oC ψήστε μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσαφί το φύλλο, περίπου 50 λεπτά.
Αφήστε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν σερβίρετε.

http://foodjunkie.eu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex