Τσίζκεϊκ Φράουλας με Γιαούρτι Στραγγιστό

Όπως υποσχέθηκα στην προηγούμενη συνταγή Τσίζκεϊκ που έβαλα σήμερα θα βάλω ένα τσίζκεϊκ με Ελληνική γεύση που είναι το στραγγιστό γιαούρτι.Χρησιμοποίησα...
χύμα γιαούρτι στραγγιστό και το γλυκό ψήνεται στο φούρνο σε Μπαιν Μαρί.
Η γεύση του πραγματικά υπέροχή.


Η Σάλτσα Φράουλας είναι μια συνταγή που τη φτιάχνω εδώ και πάρα πολλά χρόνια και την έχω φτιάξει επίσης με ακτινίδια, βερίκοκα, κεράσια και πριν καμιά εβδομάδα ανάμεικτη με βερίκοκα και κεράσια.
Ελληνικό Τσίζκεϊκ Φράουλας με Γιαούρτι Στραγγιστό, – Συνταγή της Ήβης
Χρόνος Προετοιμασίας: 45 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος:  σκεπασμένο 65 λεπτά, συν 5 λεπτά ξεσκέπαστο
Μερίδες: 10 


Υλικά:

Για τη βάση:

100 Γραμμάρια Γκοφρέτες σοκολάτας


100 Γραμμάρια  Κούκις με κομματάκια σοκολάτας

50 Γραμμάρια Βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

Γέμιση κρέμας:

4 αυγά
1 Κούπα Ζάχαρη

600 Γραμμάρια Τυρί Φιλαδέλφεια

500 Γραμμάρια Γιαούρτι Στραγγιστό

1 Tsp  Εσάνς Βανίλιας

500 Γραμμάρια Φράουλες (για τη σάλτσα και για διακόσμηση)


Σάλτσα Φράουλας:
10 Φράουλες μεγάλες

1 Κούπα Ζάχαρη

1 Κουταλιά Τσέρυ μπράντυ ή άλλο λικέρ
*Αυτές οι σάλτσες είναι για άμεση κατανάλωση, 1 – 2 ημέρες το πολύ.

Κρέμα σαντιγύ:

250 ml Κρέμα γάλακτος (35%)

2 Κουταλιές  Ζάχαρη Άχνη

1 κ.γ. Εσάνς Βανίλιας


Εκτέλεση:

1. Λιώνουμε τα μπισκότα και τρίβουμε με το βούτυρο να ενωθούν και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με τσέρκι 28 εκ.

2. Κτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέτουμε το τυρί και το γιαούρτι και τα κτυπάμε καλά.

3. Αδειάζουμε το μείγμα τυριού επάνω στη βάση και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο που περιέχει νερό.  Ψήνουμε στο φούρνο περίπου 1 ώρα μέχρι να δέσει η κρέμα.   Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει εντελώς και τη ξανασκεπάζετε με το αλουμινόχαρτο και τη βάζετε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα.

5. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα φράουλας και την αφήνουμε να κρυώσει.  Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη και το τσέρυ μπράντυ και μέχρι να αρχίσει να βράζει πιέζουμε τις φράουλες να λιώσουν και να ελευθερωθούν οι χυμοί τους. Αφού αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 10 λεπτά.  Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει εντελώς πριν τη χρησιμοποιήσουμε.  Όσο πιο πολύ βράσουμε τις φράουλες τόσο πιο πολύ θα δέσει η σάλτσα και θα γίνει μαρμελάδα, γι’ αυτό προσοχή να είναι σαν σάλτσα και όχι μαρμελάδα.

6. Με ένα μαχαίρι ξεκολλάμε τα πλαϊνά του γλυκού και Βγάζουμε το τσέρκι.

7. Βάζουμε τη σάλτσα φράουλας από πάνω και στολίζουμε με ολόκληρες φράουλες και κρέμα σαντιγύ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex