Δροσερή σαλάτα αλλά και ωραίο συνοδευτικό για ούζο
Υλικά
1/2 Κιλό Φασόλια μικρά
1 μεγάλο Κρεμμύδι...
5-6 κλωναράκια Μαϊντανό
1/2 φλ. Λάδι
1 κουτ. σουπ. Ξύδι
Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Αφήνουμε τα φασόλια στο νερό από την προηγούμενη.
2. Τα βράζουμε μέχρι να γίνουν τρυφερά αλλά χωρίς να σκάσουν ή να λειώσουν.
3. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο μπωλ της σαλάτας.
4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με προσοχή να μην λιώσουν τα φασόλια.
5. Σε μικρό μπωλ χτυπάμε το λάδι με το ξύδι και όσο αλατοπίπερο θέλουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα αυτή τα φασόλια.
Σημείωση: Σερβίρονται χλιαρά ή κρύα