Βελτιώστε το σχήμα του προσώπου σας με τη βοήθεια του μακιγιάζ

Βάση Make-Up
1. Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τη σωστή απόχρωση βάσης του μακιγιάζ που ταιριάζει στο πρόσωπό σας, είναι να την δοκιμάσετε στο πιγούνι σας.
Είναι λάθος να...

δοκιμάζετε το φον-ντε-τεν στη ράχη του χεριού σας, αφού το συγκεκριμένο σημείο εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο, με αποτέλεσμα να είναι πιο σκούρο.


2. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ ότι το χρώμα της βάσης του make up θα πρέπει να έχει την ίδια ακριβώς απόχρωση με αυτό της επιδερμίδας σας, διαφορετικά θα φαίνεται εντελώς αφύσικο.
Φροντίστε να επιλέγετε βάσεις που έχουν κίτρινη απόχρωση και ταιριάζουν σε όλες τις επιδερμίδες, αποφεύγοντας όλες αυτές που “ροζίζουν”.
Αν το πρόσωπό σας φαίνεται χλωμό και θέλετε να του δώσετε λίγη ζωντάνια, απλώστε ομοιόμορφα παντού λίγο ρουζ ή λίγη τερακότα με ένα φαρδύ πινέλο.



3. Είναι λάθος να πιστεύετε ότι καλύπτοντας όλο σας το πρόσωπο με μία βάση πάχους ενός δαχτύλου θα σας κάνει να δείχνετε πιο όμορφη!
Το μόνο που θα καταφέρετε με αυτό τον τρόπο είναι να κάνετε το δέρμα σας να μοιάζει με μια αποπνικτική μάσκα.
Επομένως, να θυμάστε ότι λίγη ποσότητα από το κατάλληλο μέικ απ (foundation) είναι αρκετή για καλύψετε μόνο τα σημεία που το έχουν ανάγκη, χαρίζοντας στο δέρμα σας ένα εντελώς φυσικό αποτέλεσμα.



4. Είναι σημαντικό να απλώνετε καλά το make up στην επιδερμίδα σας, αποφεύγοντας τις διάφορες γραμμές που συχνά δημιουργούνται στο πρόσωπο, στο σαγόνι και στις ρίζες των μαλλιών.
Επιλέξτε έναν χώρο με πολύ φως, εφαρμόζοντας προσεχτικά και χωρίς βιασύνη το φον-ντε-τεν έως ότου δείξει η επιδερμίδα σας καθαρή και φυσική, δίχως ίχνη προϊόντος.



5. Τέλος, σταματήστε να πουδράρετε συνεχώς το πρόσωπό σας.
Μάθετε να χρησιμοποιείτε την πούδρα τοπικά και μόνο στα σημεία που υπάρχει πραγματική ανάγκη για απορρόφηση της γυαλάδας.

Έμφαση στα Ζυγωματικά
Για να δώσετε έμφαση στα ζυγωματικά σας θα χρειατείτε μια σκιά ή ένα ρουζ λίγο πιο σκούρο από τον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας σας και ένα πινέλο (προτιμήστε ένα πλακέ με λοξό τρίχωμα).
Για να βρείτε το σωστό σημείο που πρέπει να σκιάσετε, ρουφήξτε ελαφρά προς τα μέσα τα μάγουλά σας και ψηλαφίστε με το δάχτυλό σας το κόκαλο που προβάλλεται πιο έντονα.
Στη συνέχεια, απλώστε με το πινέλο μια απαλή γραμμή κάτω ακριβώς από αυτό το κόκαλο, κάνοντας πιο έντονη την ήδη υπάρχουσα φυσική σκιά.
Με αυτό τον τρόπο θα δείχνετε πιο γοητευτικές, αφού δίνετε την ψευδαίσθηση ότι τα ζυγωματικά σας είναι πιο έντονα και οστεώδη.
Αν θέλετε να προσθέσετε ρουζ, προτιμήστε ένα πιο ζωντανό χρώμα και απλώστε το ακριβώς πάνω στα ζυγωματικά σας. 




Μακρύ Πρόσωπο
Το μακρύ πρόσωπο συνήθως έχει μεγάλο μέτωπο, ψηλά ζυγωματικά και καταλήγει σε μυτερό πηγούνι.
Καλό θα ήταν λοιπόν να αποφύγετε την έντονη καμπύλη στο τόξο του φρυδιού σας, προκειμένου να εξισορροπηθεί το μακρύ πρόσωπο.
Το σχήμα φρυδιού που ταιριάζει σε αυτή την περίπτωση είναι το ίσιο με ελάχιστη καμπύλη και την άκρη του να καταλήγει νοητά κοντά στην επάνω άκρη του αυτιού.
Αν θέλετε, απλώστε λίγο ρουζ στα μήλα με μικρές, κυκλικές κινήσεις, χωρίς να δίνετε ποτέ έμφαση στα ζυγωματικά σας, διαφορετικά το πρόσωπό σας θα φανεί ακόμα πιο μακρύ.









Στρογγυλό Πρόσωπο
Ο συγκεκριμένος τύπος προσώπου έχει συνήθως μεγάλα μάγουλα και στρογγυλεμένο πιγούνι.
Δώστε έμφαση στα ζυγωματικά σας, χρησιμοποιώντας μια σκιά ή ένα ρουζ ελαφρά πιο σκούρο από το χρώμα της επιδερμίδας σας, αποφεύγοντας εντελώς την περιοχή γύρω από τα μάγουλα.
Όταν βάφετε τα μάτια σας, φροντίστε να τραβάτε το σχήμα τους προς τα έξω, χρησιμοποιώντας μία σκιά ή ένα μολύβι (αποφύγετε να υπογραμμίζετε το σχήμα τους με μαλακό μολύβι kohl), ενώ η άκρη του φρυδιού θα πρέπει να καταλήγει νοητά στην επάνω άκρη του αυτιού.
Το πλεονέκτημα του στρογγυλού προσώπου είναι ότι δείχνει πάντα νεανικό.







 Τετράγωνο Πρόσωπο
Αυτό που συνήθως χρειάζεται ένα τετράγωνο πρόσωπο είναι να μαλακώσουν οι γωνίες του.
Ξεκινήστε, φωτίζοντας με μια ανοιχτή πούδρα την κεντρική λωρίδα που περνά κάθετα στο πρόσωπό σας, η οποία αρχίζει από το μέτωπο, κατεβαίνει στη μύτη και καταλήγει στην άκρη του πηγουνιού σας.
Στη συνέχεια, σκιάστε προσεχτικά γύρω γύρω το πρόσωπό σας κοντά στις ρίζες των μαλλιών, αλλά και τις έντονες γωνίες του σαγονιού, χρησιμοποιώντας μια πιο σκούρα πούδρα από την κανονική σας.
Τα μήλα σας είναι ήδη αρκετά έντονα, οπότε αν θέλετε απλώστε με ελαφρές κινήσεις ένα απαλό ρουζ, αλλά προσέξτε να μην τους δώσετε ιδιαίτερη έμφαση.
Αντιθέτως, δώστε έμφαση στο σχήμα και στο τόξο του φρυδιού σας, φροντίζοντας η άκρη του να καταλήγει νοητά στη μέση του αυτιού σας.



 Πρόσωπο σε Σχήμα Καρδιάς
Ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, δηλαδή φαρδύτερο πάνω και στενότερο κάτω, μπορεί να αναδειχθεί αρκετά με το κατάλληλο μακιγιάζ.
Αρχικά θα πρέπει να φωτίσετε το πηγούνι σας, το οποίο συνήθως είναι στρογγυλεμένο, με μια ανοιχτόχρωμη πούδρα ή κάποια σκιά σε ιβουάρ απόχρωση.
Μετά, αρχίστε να σκιάζετε τους κροτάφους σας με μια πιο σκούρα πούδρα από την κανονική σας ή μια μπεζ σκούρα σκιά, σβήνοντάς την σταδιακά καθώς πλησιάζετε στις ρίζες των μαλλιών (προσοχή αν το χρώμα των μαλλιών σας είναι ξανθό).
Το σωστότερο σημείο για να απλώσετε το ρουζ είναι η περιοχή κάτω ακριβώς από τα μήλα.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex