11 απλές συμβουλές για ένα προσεγμένο και έξυπνο στυλ

Στην εποχή μας, η μόδα και το στυλ παίζει αρκετό ρόλο στην ζωή των ανθρώπων και ιδιαίτερα των γυναικών. Πολλές γυναίκες κάθονται μπροστά στο καθρέφτη προσπαθώντας να βρουν το κατάλληλο συνδυασμό...
ρούχων και μακιγιάζ, ώστε να κλέψουν τις εντυπώσεις. Κάποιες από αυτές το καταφέρνουν με πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ κάποιες άλλες όχι.


Εγώ προσπάθησα να βρω  11 απλές συμβουλές για ένα προσεγμένο και έξυπνο στυλ και να σας τις πω:


1. Πολλές από εσάς μπορεί να έχετε αναρωτηθεί τι χρώματα σας ταιριάζουν με την επιδερμίδα σας, τα μάτια και τα μαλλιά σας. Ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να το καταλάβετε  είναι να δοκιμάσετε χρυσαφί και ασημί αποχρώσεις. Αν το χρυσό σας φωτίζει περισσότερο, τότε προτιμήστε τους γήινους τόνους, όπως το σοκολατί και το μπεζ και αποφύγετε τα έντονα χρώματα. Αν πάλι σας κολακεύει το ασημί, δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε τις ψυχρές αποχρώσεις. Στη χρωματική παλέτα ότι ισχύει για το μακιγιάζ ισχύει κατά 90% και για τα ρούχα ή τα αξεσουάρ.


2. Δεν χρειάζεται να ακολουθείτε κατά γράμμα τους κανόνες της μόδας. Χρησιμοποιήστε εκείνα τα στοιχεία που ταιριάζουν στο σώμα σας και μπορείτε να τα υποστηρίξετε. Γιατί, για παράδειγμα, να φορέσετε ένα στενό jean όταν τα παραπανίσια κιλά σας  καλύπτονται καλύτερα με ένα πιο άνετο ρούχο;


3. Προσθέστε στη ντουλάπα σας να έχετε κλασσικά κομμάτια ρούχων, που ταιριάζουν σε αρκετές περιστάσεις και μπορούν να συνδυαστούν εύκολα και απλά. Για παράδειγμα, ένα jean παντελόνι της αρεσκείας σας, ένα λευκό πουκάμισο, ή ένα μαύρο φόρεμα.  Έτσι θα κερδίσετε κομψότητα και στυλ.


4. Μια καπαρντίνα σε απλή γραμμή πρέπει να υπάρχει πάντα στη ντουλάπα σας. Προτιμήστε χρώματα, όπως το μαύρο, το μπεζ και το λευκό, που συνδυάζονται με περισσότερη ευκολία χωρίς να έχετε το δίλημμα, εάν θα βάλετε σακάκι ή μπουφάν, ζακέτα ή μπολερό.


5. Χρησιμοποιήστε στο ντύσιμο σας καπέλα και φουλάρια. Το πιο απλό ντύσιμο, αν συνδυαστεί με εσάρπες, πασμίνες, μαντίλια, ένα διακριτικό καπέλο ή ένα χρωματιστό μπερέ ή σκουφάκι, αμέσως μετατρέπονται σε ιδανικές ουδέτερες «βάσεις» για να παίξετε με χαριτωμένα αξεσουάρ και μπορούν να φορεθούν από το γραφείο μέχρι τον απογευματινό καφέ με φίλους.


6. Ένας σημαντικός ρόλος στην εμφάνιση σας εκτός από το ντύσιμο σας είναι η εμφάνιση των νυχιών σας. Εάν δεν προλαβαίνετε να κάθεστε να τα βάφετε όλη την ώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  ένα απλό γυαλιστικό νυχιών, που ταιριάζει σε κάθε εμφάνιση σας και σας επιτρέπει να το επιμεληθείτε οι ίδιες.


7. Προσοχή στο σχήμα των φρυδιών σας. Ένας λάθος σχήμα και μπορεί να σας αλλάξει τελείως το πρόσωπό σας. Στρώστε τα με το ειδικό βουρτσάκι, για να φαίνονται ομοιόμορφα και καλοσχηματισμένα. Στη συνέχεια τονίστε τα με ένα μολύβι και μία σκιά φρυδιών, που να πλησιάζουν στο φυσικό τους χρώμα. Τέλος, ταμπονάρετε με πούδρα για να σταθεροποιήσετε το αποτέλεσμα.


8. Για βελούδινα χείλη, λίγο πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ σας, απλώστε ένα μείγμα από ελαιόλαδο (1 κουτάλι του γλυκού) και χυμό λεμονιού (½ κουτάλι του γλυκού) και σκουπιστείτε απαλά μετά από 5 λεπτά. Τα χείλη σας αποκτούν μεταξένια αίσθηση και το κραγιόν εφαρμόζεται καλύτερα, χωρίς να κομματιάζεται.


9.  Ένα είδος σωστού παπουτσιού, που πηγαίνει με όλα τα στυλ ντυσίματος και είναι πολύ στην μόδα είναι η ψηλοτάκουνη γόβα. Δεν χρειάζεστε να την φοβάστε. Συνδυάζεται εξίσου επιτυχημένα με jean, στενή φούστα, κουστούμι ή βραδινό φόρεμα.


10. Σε ένα κλασσικό ντύσιμο πρέπει να προσθέσετε κοσμήματα για να μην το κάνετε αρκετά μονότονο. Η επιλογή θα εξαρτηθεί από το ρούχο, με το οποίο θα συνδυαστεί. Πειραματιστείτε με το κόσμημα και ανακαλύψτε πιο είναι αυτό που σας κάνει να το νιώθετε δικό σας. Το ωραιότερο κόσμημα είναι αυτό που φοράτε πιο πολύ, που αντανακλά εσάς τις ίδιες και έχει φορτιστεί από την ενέργειά σας.


11. Τέλος, άφησα το άρωμα. Η τελευταία πινελιά πριν βγείτε από το σπίτι. Φροντίστε το άρωμα να ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας αλλά και στην περίσταση. Το πρωί προτιμείστε μια πιο ελαφριά αρωματική σύνθεση. Αποφύγετε τις πρωινές ώρες τα βαριά αρώματα και χρησιμοποιήστε τα στις πιο βραδινές και ιδιαίτερες στιγμές σας.
chaniamagazine.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex