Τύποι δέρματος

Υπάρχουν 5 βασικοί τύποι δέρματος. Λιπαροί, μικτοί, ευαίσθητοι, ξηροί και ταλαιπωρημένοι. Το δέρμα σας γνωρίζει το ποσοστό λιπαρότητας που θα πρέπει να παράγει. Τα γονίδια, οι δίαιτες...
το άγχος, οι φαρμακευτικές θεραπείες αλλά και η ελλειπής φροντίδα του δέρματος σας καθορίζουν το ποσοστό αυτό.

Μπορείτε να κάνετε ένα τεστ για να βρείτε τον τύπο του δέρματος σας. Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας, στεγνώστε το και με ένα κομμάτι ριζόχαρτο ή μαντηλάκι καθαρισμού φακών επαφής, πιέστε σε διαφορετικά σημεία του προσώπου σας.

Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, το χαρτί θα κολλήσει, θα γεμίσει κηλίδες λιπαρότητας και θα γίνει ημιδιάφανο. Αν τώρα τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν συμβεί, τότε το δέρμα σας είναι ξηρό. Σε περίπτωση που το χαρτί θα κολλήσει στην περιοχή Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι), τότε το δέρμα σας είναι μεικτό ή κανονικό. Περίπου το 70% των γυναικών διαθέτουν μεικτό τύπο δέρματος.

Παρακάτω θα διαβάσετε τα βασικά χαρακτηριστικά των 5 δερματικών τύπων:

• Tύπος 1: Λιπαρός - Οι μεγεθυμένοι πόροι και οι τάσεις γυαλάδας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του λιπαρού δέρματος καθώς επίσης και η προδιάθεση για μαύρα στίγματα και ατέλειες.
• Tύπος 2: Μεικτό/κανονικό - Αυτός ο τύπος δέρματος έχει μεσαίου μεγέθους πόρους, λεία επιφάνεια, καλή κυκλοφορία, υγιές χρώμα. Τείνει να είναι ξηρό στα μάγουλα και λιπαρό στην περιοχή Τ.
• Tύπος 3: Ευαίσθητο - Το ευαίσθητο δέρμα τείνει να είναι λεπτό, ντελικάτο με μικρούς πόρους. Έχει προδιάθεση για ακμή και ευαίσθητο στις αλλεργίες και τα εξανθήματα.
• Tύπος 4: Ξηρό - Αν νιώθετε το δέρμα σας να τραβάει, ιδιαίτερα μετά τον καθαρισμό, τότε το δέρμα σας είναι ξηρό. Το ξηρό δέρμα έχει τάση για λεπτές ρυτίδες, ξεφλούδισμα και κόκκινα σημάδια.
• Tύπος 5: Γηρασμένο - Αυτός ο τύπος δέρματος, επίσης τραβάει, έχει εμφανείς ρυτίδες, δείχνει άτονο — ιδιαίτερα γύρω από τα μάγουλα και το πηγούνι — και έχει σκληρή επιφάνεια.
http://www.e-female.gr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex