Γενικοί κανόνες για την κρεβατοκάμαρα

Η κρεβατοκάμαρά μας είναι ο τόπος ηρεμίας μας. Είναι ο καταλληλότερος χώρος για να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας και να δραπετεύσουμε από τον πολύβουο κόσμο γύρω μας...
Είναι ο χώρος που κοιμάστε, που χουζουρεύετε, που περνάτε γενικά αρκετές ώρες!

Γι’αυτό το λόγο μέσα σε αυτό το δωμάτιο πρέπει να αισθάνεστε όχι μόνο άνετα αλλά και όμορφα. Ο χώρος πρέπει να σας εμπνέει και να είναι διακοσμημένος όμορφα, βασισμένος στην δική σας προσωπικότητα.

Παρακάτω σας προτείνουμε κάποια βασικά σημεία, που θα πρέπει να προσέξετε:

1) Όλες οι κρεβατοκάμαρες πρέπει, και συνήθως είναι, στο πίσω μέρος του σπιτιού, το οποίο θεωρείται και το πιο γαλήνιο.

2) Απομακρύνετε αντικείμενα όπως όργανα γυμναστικής, γραφεία, υπολογιστές και άλλα έπιπλα που μαρτυρούν ενεργητικότητα. Εάν για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να τα έχετε στο δωμάτιό σας, τότε τοποθετήστε τα μακριά από το κρεβάτι σας και καλύψτε τα, όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.

3) Τοποθετήστε το κρεβάτι έτσι ώστε να κοιτάζει την πόρτα του δωματίου, εξασφαλίζοντας έτσι μια θέση στην ειρηνική ροή του δωματίου και αποφύγετε να τοποθετείτε το κρεβάτι σας ακριβώς μπροστά από ένα παράθυρο. Επίσης αφήστε τα απολύτως απαραίτητα έπιπλα (κομοδίνα, κάποια πολυθρόνα και μια συρταριέρα). Επιτρέψτε στο κρεβάτι να κυριαρχήσει στο χώρο και ξεκαθαρίστε το δωμάτιο από άλλα αντικείμενα.

4) Διαλέξτε έπιπλα άνετα και που έχουν αρμονικές γραμμές και αποφύγετε τα έπιπλα που έχουν αιχμηρές άκρες.

5) Καθαρίζετε καλά και συχνά το χώρο κάτω από το κρεβάτι σας! Αντικείμενα που μπορεί να είναι εκεί κάτω ξεχασμένα, μπορεί να έχουν για σας κακές επιπτώσεις όλη τη διάρκεια της νύχτας.

6) Για τους τοίχους αποφύγετε τα σκοτεινά χρώματα και αυτά που προκαλούν ένταση, όπως το σκούρο μπλε, το κόκκινο του κρασιού και το φωτεινό πορτοκάλι. Αντί γι’αυτά, επιλέξτε ηπιότερους και λεπτούς τόνους του χλωμού πράσινου, του μαλακού ροδακινί, του απαλού κοραλλί, του γαλάζιου και του μπεζ.

7) Επιλέξτε κουρτίνες με έντονα σχέδια, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν το υπνοδωμάτιο, αλλά αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως όταν επιλέγετε έντονα χρώματα θα πρέπει να τα ταιριάζετε σωστά σε ένα χώρο. Δηλαδή, θα πρέπει να υιοθετήσετε αυτό το χρώμα και στην διακόσμηση σας (μια παπλωματοθήκη, ένα βάζο…)

8) Σε αντίθεση με τα έντονα χρώματα, τα παλ, συνδυάζονται πιο εύκολα μεταξύ τους (π.χ. γαλάζιο με ανοιχτό πράσινο ή ροζ).

9) Επίσης το χαλί που θα επιλέξετε προσέξτε να κινείται στους χρωματικούς τόνους του δωματίου σας.
http://aboutwedding.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex