doctor lemon...

Λεμονάκι μυρωδάτο... Κίτρινο και ξινούτσικο..
..όλοι το χρησιμοποιούμε για να δώσει γεύση στα αγαπημένα μας πιάτα.. Μερικοί πίνουν λίγες σταγόνες κάθε πρωί για αποτοξίνωση και λιποδιάλυση. Άλλοι το απλώνουν στα μαλλιά τους με...
τη πεποίθηση ότι θα αποκτήσουν ξανθές ανταύγιες..η γιαγιά μου έφτιαχνε ενα μείγμα με νερό και λεμόνι και αντικαταστούσε τη λακ που όλοι ξέρουμε...η μαμά μου έκανε μασαζ με το χυμό του στις ρίζες των μαλλιών της και μείωνε έτσι την τριχόπτωση..

Κάθε φορά που ο λαιμός μου με πονάει, στίβω ένα λεμόνι και προσθέτω λίγο αλάτι. Κάνοντας γαργάρες με αυτό το μείγμα, αποφεύγω τα χάπια και τα κάθε λογής μαντζούνια που κυκλοφορούν στην αγορά.. αν βάλεις λίγο πάνω σε τσίμπημα εντόμων, ο κνησμός και ο ερεθισμός, ελαττώνεται..

Επίσης είναι αντιπυρετικό και έχει αντιμικροβιακή δράση.. Έπειτα απο μια κουραστική μέρα, μπορείς να κάνεις ένα ζεστό ποδόλουτρο, ρίχνοντας μέσα στο νερό το χυμό απο ενα λεμόνι και τα πόδια σου, θα σε ευγνωμονούν, άσε που δρα και κατά των ενοχλητικών κάλων..

Αγαπημένη μου συνήθεια, είναι να βάζω λίγες σταγόνες σε ένα σφουγγαράκι, με λίγη ζάχαρη και μετά τον καθαρισμό του προσώπου, να κάνω peeling.Οι λευκαντικές ιδιότητες που έχει το λεμόνι, απαλύνει  φακίδες, πανάδες, αλλά και αναστέλλεται η διαδικασία της γήρανσης, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C. Ακόμη μπορεί να μειώσει και τα σπυράκια που απειλούν να κάνουν την εμφάνιση τους. Το συγκεκριμένο peeling, μπορεί να εφαρμοστεί καθημερινά, ή όποτε χρειάζεσαι ένα τρικ για να αναδείξεις τον ξεκούραστο και ανανεωμένο εαυτό σου....


mystickland.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex