Συμβουλές για τη περιοχή των ματιών

Η περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Αυτό σημαίνει ότι απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Η περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια σας έχει ανάγκη από εξειδικευμένη περιποίηση, ξεχωριστή από αυτή του υπόλοιπου προσώπου καθώς...
το δέρμα σε αυτό το σημείο, είναι πιο λεπτό και πιο εύθραυστο. Μερικά tips περιποίησης από ειδικούς ίσως βοηθήσουν στην καλύτερη φροντίδα τους.


1. Μην απλώνετε στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας την κρέμα ενυδάτωσης του προσώπου σας. Προμηθευτείτε (από το φαρμακείο καλύτερα) μια κρέμα ειδική για την περιοχή των ματιών σας σε μορφή gel, την οποία θα την εφαρμόζετε το πρωί μόλις ξυπνήσετε. Οι κινήσεις που θα πρέπει να κάνετε καθώς απλώνετε την κρέμα-gel, πρέπει να είναι απαλές και να ξεκινούν από έξω προς τα μέσα για την περιοχή κάτω από τα μάτια. Για το υπόλοιπο πρόσωπο, η επάλειψη της κρέμας πρέπει να γίνεται από μέσα προς τα έξω (οι κινήσεις είναι ανάλογες της φορά των μυών του προσώπου μας).


2. Στο θέμα του ντεμακιγιάζ, πρέπει να κάνουμε απαλές κινήσεις σε όλο μας το πρόσωπο και όχι να το τρίβουμε με δύναμη, γιατί «σπάμε» τους ιστούς μας και τους μυς του προσώπου μας.


3. Μπορείτε ειδικά για την περιοχή των ματιών σας, να αγοράσετε μια μάσκα παγοκύστης (την οποία θα την διατηρείτε στο ψυγείο) και θα την τοποθετείτε στα μάτια σας για μισή ώρα περίπου προκειμένου να τα ξεκουράζετε και παράλληλα να τα τονώνετε. Θα σας δώσει μια αίσθηση δροσιάς και παράλληλα θα σας βοηθήσει να κατευνάσετε τα πρηξίματα ή τις σακούλες στα μάτια σας.


4. Μια ή ακόμη καλύτερα δύο φορές την εβδομάδα, προτού κοιμηθείτε μπορείτε να εντάξετε στο πρόγραμμά σας το scrub σας (peeling προσώπου). Με σύμμαχο τα φυσικά συστατικά, το peeling μας βοηθά να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας σε βάθος, καθώς απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα. Με ελαιόλαδο λοιπόν και ζάχαρη ή εναλλακτικά κόκκους καφέ, απλώνουμε αρχικά στα χέρια μας λίγο ελαιόλαδο, το τοποθετούμε στο πρόσωπό μας και στη συνέχεια με λίγους κόκκους ζάχαρης ή λίγους κόκκους καφέ, κάνουμε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές και πολύ μαλακές κινήσεις στο πρόσωπό μας. Προσοχή! Πολύ μαλακές και απαλές κινήσεις, δεν τρίβουμε το πρόσωπο με δύναμη, γιατί θα το ερεθίσουμε και θα δημιουργήσουμε ευρυαγγείες. Στη συνέχεια ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό και σκουπίζετε απαλά και πάλι το πρόσωπο με ταμποναριστές κινήσεις.


5. Τα αγγουράκια, το χαμομήλι ή το τσάι αποτελούν και αυτά μεθόδους ανακούφισης των ματιών σας. Ιδιαίτερα οι κρύες κομπρέσες χαμομηλιού βοηθούν στο να ξεπρηστούν τα μάτια σας από τον ύπνο ή την κούραση, οπότε μπορείτε να φτιάξετε σακουλάκια χαμομηλιού (για μια χρήση) να το βάζετε στο ψυγείο σας, όποτε νιώθετε τα μάτια σας κουρασμένα (ή και κάθε μέρα) και να το τοποθετείτε στα μάτια σας για την αποσυμφόρηση της περιοχής.


6. Δεν ξεχνάμε ποτέ το νερό! Η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας και από την εσωτερική ενυδάτωση του οργανισμού μας, για αυτό πρέπει οπωσδήποτε να καταναλώνουμε τουλάχιστον 1μισι-2 λίτρα νερό καθημερινά. Δεν είναι δύσκολο, υιοθετείστε το και θα σας γίνει συνήθεια, στο γραφείο, στο σπίτι να πίνετε νερό. Αν σας αρέσει το πράσινο τσάι, μπορείτε και αυτό να το εντάξετε στην ημέρα σας, προσθέτοντας μάλιστα και μέλι για να το κάνετε και πιο νόστιμο, αλλά και πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό σας.
dailyone.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex