Απλή Συνταγή για Σολομό με Αρακά

Ένας πανεύκολος τρόπος για να βάλεις ψάρι στη διατροφή σου. Μία απλή νόστιμη και υγιεινή συνταγή χωρίς βαριές κρέμες και περίεργους συνδυασμούς που δυσκολεύουν τη χώνεψη...
  Ο αρακάς είναι ιδανικό συνοδευτικό επειδή μας δίνει σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες χωρίς όμως να δυσκολεύει τη χώνεψη της πρωτεΐνης του ψαριού.


Παλιά έτρωγα σολομό πιο συχνά. Τώρα δεν τρώω πιο πολύ από μία φορά το μήνα αν και ψάρι τρώω σίγουρα 3 φορές την εβδομάδα. Προτιμώ όμως να είναι ελληνικό, φρέσκο, κατεψυγμένο ή κονσέρβα.
Ας δούμε τώρα έναν απλό τρόπο για να μαγειρέψεις νόστιμα και υγιεινά κατεψυγμένο σολομό. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείς να φτιάξεις το ίδιο φαγητό για όσα άτομα θες. Απλά αυξάνεις αναλογικά τις ποσότητες.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μερίδα κατεψυγμένο σολομό
  • 1 μπολάκι κατεψυγμένο αρακά
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά σόγια σος
  • 2 κουταλιές αποξηραμένο εστραγκόν
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζεις τον σολομό μέσα σε ένα μπολ με νερό χωρίς να ανοίξεις την πλαστική του συσκευασία. Χρειάζεται περίπου 1 ώρα για να ξεπαγώσει. Μπορεί και λιγότερο, αν αλλάξεις 2-3 φορές το νερό που θα έχει κρυώσει. Όταν ο σολομός μαλακώσει τον βγάζει από το πλαστικό και τον στεγνώνεις με ένα λευκό χαρτί κουζίνας. Σε ένα πιάτο βάζεις τη σόγια σος και ακουμπας μέσα εκεί τον σολομό κι από τις 2 πλευρές. Πασπαλίζεις επίσης με λίγο πιπέρι.
Καθαρίζεις το κρεμμύδι και το κόβεις σε ροδέλες. Το βάζεις σε ένα βαθύ τηγάνι με 5-6 κουταλιές νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτεις τον αρακά και την πιπεριά κομμένη σε κομμάτια. Σκεπάζεις με καπάκι και αφήνεις να μαλακώσουν 5 λεπτά. Ανοίγεις το καπάκι και αν έχει τελειώσει το νερό, προσθέτεις λίγο ακόμα.
Πάνω στο κρεμμύδι και τον αρακά ακουμπάς το σολομό και χαμηλώνεις λίγο την ένταση της εστίας. Πάνω στο σολομό ρίχνεις το αποξηραμένο εστραγκόν. 


Προσθέτεις μέσα στο τηγάνι και το ζουμί από τη σόγια σος που έμεινε στο πιάτο. Σκεπάζεις και αφήνεις για 15 περίπου λεπτά να μαγειρευτεί. Κάθε τόσο τσεκάρεις το νερό και αν έχει εξατμιστεί βάζεις μερικές ακόμα κουταλιές. Όταν ο σολομός έχει ασπρίσει και μαλακώσει είναι έτοιμος. Σερβίρεις μαζί με τον αρακά και το κρεμμύδι και πασπαλίζεις με το ωμό ελαιόλαδο. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και ελάχιστο αλάτι αλλά μπορεί και να μην χρειάζεται επειδή η σόγια σος είναι αλμυρή. Σε κάποιους αρέσει και προσθέτουν λεμόνι. Μπορείς να το δοκιμάσεις και εσύ! Καλή όρεξη!…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex