Γιατί δεν πρέπει να τρως τα νύχια σου


Η ονυχοφαγία, όπως λέγεται επιστημονικά ο όρος το να τρώει κάποιος τα νύχια του, είναι μια κακιά συνήθεια και το γνωρίζουν όλοι, ακόμη και όσοι την έχουν. Το να τρώει μια γυναίκα τα νύχια της...
δεν είναι μόνο άσχημο για αισθητικούς λόγους αλλά και για λόγους υγείας.
Τα χέρια μας ,πόσο μάλλον τα νύχια, είναι εστία μικροβίων, και για το λόγο αυτό η ονυχοφαγία είναι πολλές φορές αιτία σοβαρών μολύνσεων.

Οι ψυχολόγοι θεωρούν ότι η συνήθεια κάποιου να τρώει τα νύχια του, είναι ένδειξη ανασφάλειας, αφού όπως λένε, είναι ένα κατάλοιπο της πιπίλας ή του θηλασμού από την παιδικά ηλικία.
Το στρες είναι ακόμη ένας παράγοντας που κάνει πολλούς να ξεσπάνε στα νύχια τους, αφού το θεωρούν ένα είδος ηρεμιστικού.

Είναι γνωστό, οι περισσότεροι που τρώνε τα νύχια τους δεν το αντιλαμβάνονται εκείνη την ώρα που το κάνουν. Μπορεί λοιπόν να έχεις πάρει την απόφαση να το σταματήσεις ,αλλά την ώρα για παράδειγμα που βλέπεις τηλεόραση ή σερφάρεις στο ίντερνετ, ξεχνιέσαι.
Υπάρχουν όμως ποικίλοι τρόποι που μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει αυτή την άσχημη συνήθεια και να σταματήσει να τρώει τα νύχια του:

1. Επισκέψου ένα κατάστημα καλλυντικών και προμηθεύσου βασικά υλικά για ένα μανικιούρ. Αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με την περιποίηση των νυχιών σου, ζήτα την βοήθεια ενός ειδικού ή μιας φίλης. Μην ξεχάσεις να αγοράσεις ειδική κρέμα για τις παρανυχίδες και το ειδικό εργαλείο για να της σπρώχνεις προς τα πίσω. Η ιδέα ότι ξόδεψες χρήματα και χρόνο για να ασχοληθείς με τα νύχια σου, θα σου δώσει ένα ακόμη ένα κίνητρο να μην θέλεις να τα καταστρέψεις στην συνέχεια.

2. Πήγαινε 3 φορές το μήνα σε ένα ινστιτούτο να σου περιποιηθούν τα νύχια. Δεν χρειάζεται να βάλεις πρόσθετα νύχια, αν και είναι και αυτό μια λύση, απλά ένα επαγγελματικό μανικιούρ θα σε κάνει να αρχίσεις να θαυμάζεις τα νύχια σου.

3. Αγόρασε από φαρμακείο ένα ειδικό διαφανές βερνίκι νυχιών για την αντιμετώπιση της ονυχοφαγίας. Η πικρή του γεύση θα σου θυμίζει κάθε φορά που βάζεις τα νύχια στο στόμα, να σταματήσεις να τα τρως. Αν είσαι στο σπίτι, μπορείς να τρίψεις ένα σαπούνι πάνω στα νύχια σου! Η γεύση του σαπουνιού δεν είναι και τόσο ελκυστική.

4. Φρόντισε πάντα τα νύχια σου να είναι βαμμένα. Δεν θα θες να χαλάσεις το μανικιούρ σου μετά από τόσο κόπο που έκανες να τα βάψεις.

5. Αν δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου ότι θα θυμηθείς να μην φας τα νύχια σου, όταν βλέπεις τηλεόραση για παράδειγμα, βάλε γάντια. Μπορεί να σου φαίνεται αστείο ή παιδικό αλλά αυτό το κόλπο μπορεί να πιάσει.

6. Βάζε συχνά κρέμα χεριών. Η αίσθηση ότι έχεις κρέμα στα χέρια είναι ακόμη ένα καμπανάκι που θα στο θυμίζει και θα σε απομακρύνει από την ιδέα να ασχοληθείς με τα νύχια σου και να αρχίζεις να τα τρως.

7. Φόρεσε ένα βραχιόλι κατά της ονυχοφαγίας. Όχι μην απορείς δεν υπάρχει ειδικό βραχιόλι στην αγορά, αλλά μπορείς να το φτιάξεις εσύ. Το να φορέσεις ένα βραχιολάκι που εσύ θα επιλέξεις αν θα το φτιάξεις ή θα το βρεις, μπορεί να δράσει υποσυνείδητα ως ένα θυμητικό ή σύμμαχο, στον αγώνα σου.

8. Προσπάθησε να καταπολεμήσεις την συνήθεια μασώντας τσίχλα. Έτσι απασχολείς το στόμα σου και δεν ξεσπάς στα νύχια σου τρώγοντάς τα.

9. Προσπάθησε να βρεις μια απασχόληση με τα χέρια. Ένα νέο χόμπι ή ακόμη και ένα μπαλάκι αντι-στρές μπορεί να βοηθήσει.

10. Βοήθησε τα νύχια σου να γίνουν πιο υγιή και γερά. Η συνήθεια να βάζεις τα νύχια στο στόμα, τα κάνει πολύ μαλακά ώστε να σπάνε εύκολα ή να ξεφτίζουν. Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή, ή ακόμη προμηθεύσου κάποια συμπληρώματα διατροφής από το φαρμακείο.

11. Βάλε ελαιόλαδο στα νύχια και στις παρανυχίδες σαν μάσκα και κάνε ένα ελαφρύ μασάζ. Στην συνέχεια βάλε τα νύχια σου μέσα σε ζεστό νερό με αλάτι για κάποια λεπτά και τελειώνοντας τρίψε τα νύχια σου από πάνω με μια φέτα λεμόνι. Θα δεις σταδιακά τα νύχια σου να γίνονται πιο γερά και ανθεκτικά με αποτέλεσμα να μην θέλεις να τα χαλάσεις και να αρχίζεις να τα τρως.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex